15. 08. 2018 - 21:19
MAJSTOR POTVRĐUJE DA JE NAJVEĆI IKADA: Nevjerovatni Messi...
907
Shares
MAJSTOR POTVRĐUJE DA JE  NAJVEĆI IKADA: Nevjerovatni Messi promiješao pet igrača i BRUTALNO savladao golmana Boce

NAJEVEĆI IKADA

MAJSTOR POTVRĐUJE DA JE NAJVEĆI IKADA: Nevjerovatni Messi promiješao pet igrača i BRUTALNO savladao golmana Boce

Sport.ba
15. 08. 2018 - 21:19
0
Shares

Izabranici Ernesta Valverdea su nakon pobjede u Superkupu Španije uspjeli da dođu do trijumfa i tradicionalnom susretu "Trofej Joan Gamper", koji Barca održava svake godine pred početak sezone. "Blaugrana" je ovoga puta ugostila Bocu Juniors, kojoj je to šesti put da učestvuje na ovom susretu, a bilo je 3:0 (2:0) za prvaka Španije.

gamper

Povela je Barca sjajnim pogotkom Malcoma i opet potvrdila da je njegovo dovođenje bilo pravi pogodak ovog ljeta.

malcom

U 33. minutu se po prvi put u dresu Barce u statističke kolone upisao i Arturo Vidal, koji je zaradio žuti karton. Samo šest minuta nakon što je Čileanac zaradio javnu opomenu, na scenu stupa najveći ikada, Lionel Messi koji je duplirao prednost svoje ekipe, pravom majstorijom. Krenuo je ka golu rivala kroz sredinu, promiješao je nekoliko igrača, pokušao je da uposli Munira, ali je pas presekao jedan od defanzivaca Boce. Ipak, lopta se odbila pravo u noge Argentincu, koji je na maestralan način iskoristio ovaj poklon, obrušio se ka golu Boce i lob udarcem majstorski matirao Andradu.

Konačni rezultat od 3-0 postavili su Rafinha i Luis Suarez. Rafinha je proigrao Luisa koji je maestralno podužio dupli pas preko čitave odbrane Boce, Rafinha je majstorski primio i poslao loptu u mrežu za ubjedljivu pobjedu Barcelone.

rafinja

Katalonci izgledaju jako dobro pred početak sezone, a vidjet ćemo hoće li tu formu uspjeti i zadržati.

cup

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti