15. 08. 2018 - 15:13
PA KAKAV JE LIK OVAJ KYRGIOS: Zaboravio donijeti patike na meč...
907
Shares
PA KAKAV JE LIK OVAJ KYRGIOS: Zaboravio donijeti patike na meč pa bos šetao po terenu

NE PRESTAJE ODUŠEVLJAVATI

PA KAKAV JE LIK OVAJ KYRGIOS: Zaboravio donijeti patike na meč pa bos šetao po terenu

Sport.ba
15. 08. 2018 - 15:13
0
Shares

Nick Kyrgios teniser je koji u svakom trenutku svjesno ili nesvjesno mora biti u centru pažnje. Osim što posjeduje veliki talenat za tenis, publika ga voli jer uvijek ima ponuditi neke domišljate, samo njemu svojstvene stvari. Sinoć je slavio u prvom kolu ATP tunira u Cincinnatiju protiv Denisa Kudle 6:7 (2), 7:5, 7:6 (9).

nick

Kyrgios je u tiebreaku trećeg seta vodio 6:3 pa izgubio tri poena zaredom da bi na meč loptu protivnika (7:8) na svoj drugi servis raspalio as 216 km/h i na kraju dobio meč. Svakako treba nadodati da je Nick imao čak 39 aseva u meču.

nick2

Kada je meč već trebao početi, Grk je shvatio da je zaboravio uzeti tenisice, odmah se ispričao protivniku, a nakon par trenutaka ipak su mu donijeli tenisice te je meč započeo.

Još jedna zanimljiva situacija se dogodila tijekom meča. U prvom setu, kod rezultata 2:2, Kyrgios i Kudla odigrali su duži poen, a izgledao je kao da se zagrijavaju za egzibiciju. Australac je izgledao nezainteresirano, no i u takvoj situaciji se uspio istaknuti. U jednom trenutku dojam je bio kao da je odustao od poena, a kad je Kudla već na to pomislio, Australac je sjajno reagirao te fantastičnim udarcem kroz noge došao do 15:30 na servis protivnika.

nick1

Naredni protivnik Nicka Kyrgiosa biti će hrvatska mlada nada Borna Čorić, a nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti