15. 08. 2018 - 13:23
BITKA ZA SUPERKUP: Sastavi sa kojim će madridski rivali...
907
Shares
BITKA ZA SUPERKUP: Sastavi sa kojim će madridski rivali napasti jedan drugog! (GRAFIKA)

VEČERAS U TALLINU

BITKA ZA SUPERKUP: Sastavi sa kojim će madridski rivali napasti jedan drugog! (GRAFIKA)

Germanijak.hr
15. 08. 2018 - 13:23
0
Shares

Estonski glavni grad će biti poprište velikog dvoboja UEFA-nog Superkupa u kojem se sastaju pobjednik Lige prvaka Real Madrid i njihov mrski gradski rival Atletico, osvajač Europske lige. 

Iza Reala je vrlo burno ljeto. Cristiano Ronaldo šokantno je napustio momčad i novi je igrač Juventus. Njegov je primjer slijedio trener Zinedine Zidane, dok ze zadnjih tjedana mnogo tinte potrošilo na pisanja oko odlaska Luke Modrića u Inter. Danas će Real započeti bez hrvatskog kapetana, koji još uvijek nije spreman za svih 90 minuta. U momčadi više nema niti drugog hrvatskog veznjaka - Matea Kovačića, koji je sreću odlučio potražiti u Chelseaju. 

Real će večeras istrčati u postavu s tradicionalno jakom i uigranom obranom koja se već godinama ne mijenja i redovito sudjeluje u dominaciji Starim kontinentom. Što se veznog reda tiče, u odnosu na standardan trio Casemiro - Modrić - Kroos, danas će umjesto Modrića startati Isco, koji je prekomandiran iz napadačke trojke na mjesto Hrvata. Njegovu će poziciju u napadu zauzeti sjajni Marco Asensio, od kojega se očekuje da uz Garetha Balea i Karima Benzemu bude glavna prijetnja Janu Oblaku. U standardnoj formaciji 4-3-3 to bi trebalo izgledati ovako.

reaal

Atletico je ovog ljeta doživio određene promjene. Klub su napustili Šime Vrsaljko, legendarni kapetan Gabi, Kevin Gameiro, Fernando Torres i Luciano Vietto, dok su momčad pojačali Thomas Lemar, Santiago Arias, Rodri, Jonny Castro, Gelson Martins i naš Nikola Kalinić. Kao i Real, tako i Atletico ima sjajnu i uigranu obranu kojom dominira urugvajski stoperski par Godin - Gimenez, dok je Slovenac Jan Oblak na golu jedno od najboljih mogućih rješenja za tu poziciju na cijelom svijetu. 

Vezni red doživjet će određene promjene jer će Thomas Lemar startati na poziciji lijevog veznog, dok će odlaskom Gabija standardan u srcu sredine postati Thomas Partey. Ostatak momčadi neće se bitnije promijeniti tako da će Koke, Diego Costa i Antoine Griezmann biti glavne prijetnje za gol Keylora Navasa. Dvoboj će propustit Diego Simeone zbog kazne UEFA-e od tri utakmice suspenzije zbog vrijeđanja sudaca. Prvu je odradio u finalu Europske lige protiv Marseillea, a nakon današnje utakmice ostat će mu još jedna, koju će odraditi u grupnoj fazi Lige prvaka. Postava koju će popularni Cholo poslati na teren biti će u formaciji 4-4-2, a izgledati će ovako.

atletico

(Sport.ba/Germanijak.hr)

Učitaj još novosti