15. 08. 2018 - 09:06
OVO SE OČEKIVALO Nakon Mandžukića od reprezentacije se...
907
Shares
OVO SE OČEKIVALO Nakon Mandžukića od reprezentacije se opraštaju još dvojica iz startne postave

STIŽU GODINE

OVO SE OČEKIVALO Nakon Mandžukića od reprezentacije se opraštaju još dvojica iz startne postave

15. 08. 2018 - 09:06
0
Shares

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić u ponedjeljak će objaviti spisak igrača na koje će računati u predstojećim utakmicama Lige nacija, tačnije za duel sa Španijom, te za prijateljski meč sa Portugalom. Selektor na tom spisku neće moći da računa na Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluku jer su odlučili da se oproste od reprezentacije.

dsaaaaaaaa

Ali, kako prenose hrvatski mediji odlascima tu nije kraj. Naime, od reprezentacije Hrvatske bi se nakon Mundijala u Rusiji i historijskog srebra mogli oprostiti još dvojica igrača koji su bili u prvoj postavi tima.

danijel-subasic-e0ea865ed5e90ce6a1c1eddf24169178-view-article-new

Golman reprezentacije Danijel Subašić ima 34 godine i čini se da je pravo vrijeme da okrene leđa nacionalnom timu. Subašić je herojski stajao među stativama Vatrenih na Mundijalu u Rusiji, pa se čini da nije mogao doći bolji trenutak da se oprosti od tima.

luka-modric-625x300-1531022664333

Luka Modrić je taj drugi igrač. Najbolji igrač Mundijala u Rusiji puni 33 godine za mjesec dana i čini se kako će stopama Marija Mandžukića. Luka je kapitenski odigrao Mundijal u Rusiji i dao sebi za pravu da ga smatraju najboljim igračem Hrvatske ikada.

Ako kaže dosta, što i jesu veće šanse, Luka će ostati upamćen kao neko ko je predvodio Hrvatsku do drugog mjesta na svijetu. Bilo kako bilo, za ovu dvojicu igrača su dani koji slijede od velikog značaja.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti