13. 08. 2018 - 08:40
LOŠE VIJESTI Nakon što je osvojio Masters, Nadal šokirao...
907
Shares
LOŠE VIJESTI Nakon što je osvojio Masters, Nadal šokirao javnost i svoje navijače

ŠPANSKI TENISER

LOŠE VIJESTI Nakon što je osvojio Masters, Nadal šokirao javnost i svoje navijače

Sport.ba
13. 08. 2018 - 08:40
0
Shares

Rafael Nadal još jednom je potvrdio da je jedan od najboljih tenisera u historiji. Nakon finala na Wimbledonu, španski teniser sinoć je stigao do Masters titule na turniru u Torontu.

nadal-wimbledon-2017-pre-2

Rafa je sinoć u finalu savladao grčku senzaciju Stefanosa Tsitsipasa sa 2-0, po setovima 6-2, 7-6. Ali nakon osvajanja te titule, Rafa je svoje navijače dočekao sa tužnim vijestima.

nadal

Naime, on je odlučio da preskoči sa nastupom na turniru u Cinncinatiju. Rafa je trebao biti prvi nosioc na Mastersu koji se igra ove sedmice, ali odlučio je da ne nastupi na ovom turniru. Razlog je, kako on kaže, u tom što njegovo tijelo treba odmor.

nadal

"Veoma mi je žao što neću igrati u Cinncinatiju ove godine. Ne postoji drugi razlog od lične brige za tijelo kako bih ostao zdrav i osjećao se kao sada. Zahvalan sam turniru i mom prijatelju Andreu Silvu (direktor), koji je razumio moju situaciju. Tužan sam zbog sjajnih navijača u Sinsiju koji mi uvijek daju veliku podršku. Siguran sam da ćemo se vidjeti sljedeće godine", rekao je Nadal.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti