12. 08. 2018 - 10:27
BARCA TEK POČINJE KUPOVINU, S NJIMA POSTAT ĆE NEPOBJEDIVI:...
907
Shares
BARCA TEK POČINJE KUPOVINU, S NJIMA  POSTAT ĆE NEPOBJEDIVI: Ovo su glavne mete Barcelone za kraj prelaznog roka!

ODLIČNI IGRAČI

BARCA TEK POČINJE KUPOVINU, S NJIMA POSTAT ĆE NEPOBJEDIVI: Ovo su glavne mete Barcelone za kraj prelaznog roka!

Sport.ba
12. 08. 2018 - 10:27
0
Shares

Barcelona se riješila određenih igrača koji ne bi imali puno minuta naredne sezone i tako napunili kasu za nova pojačanja. Sa druge strane doveli su već neke igrače koji će biti od koristi naredne sezone. Među njima se najviše istiću Arturo Vidal, Clemont Lenglet, a tu su još Malcom i Artur Melo.

vidal

Jasno je da Ernesto Valverde ima na raspolaganju sjajne igrače na svim pozicijama, ali španski stručnjak je odlučan da pojača konkurenciju. Mundo Deportivo prenosi da se na meti Barcelone nalaze četiri veznjaka, te da će jedan od njih sigurno doći.

fcb1

Navodno, najbliži Barceloni je vezni igrač PSG-a, Adrien Rabiot, za kojeg je Barcelona pokazala veliki interes. Već ranije se pričal oda bi Rabiot mogao pojačati Katalonce, a sada su bližži no ikad.

rabiot

Također, s Kataloncima se povezuje i mladi Frenkie De Jong koji je nada holandskog fudbala. Ovaj 21-godišnji Holanđanin zaludio je upravu Barce svojim sjajnim igrama, Barca je počela pregovore, a nastoje spustiti cijenu koju je Ajax postavio visoko.

frenkie

Katalonski portal je dodao da će se Barcelona fokusirati na Thiaga Alcantaru ukoliko ne uspiju dovesti Rabiota ili De Jonga, a kao krajnju opciju navode bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

tiago

Ipak, iz Mundo Deportiva su poručili da je to gotovo nemoguće jer Barca ne želi platiti oko 80 miliona eura Juventusu za bh. veznjaka. Vidjet ćemo na koga će pasti konačni izbor, prioriteti se znaju. Andres Iniesta napustio je klub, teško je naći nekoga ko bi mogao dati Barci ono što je on, ali na upravi je da sagledaju sve detalje i pronađu pravo rješenje.

valverde

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti