11. 08. 2018 - 14:59
BEZ DLAKE NA JEZIKU Hrvatska atletičarka progovorila o...
907
Shares
BEZ DLAKE NA JEZIKU Hrvatska atletičarka progovorila o

SANDRA PERKOVIĆ

BEZ DLAKE NA JEZIKU Hrvatska atletičarka progovorila o "komšijskom navijanju" i sviju ostavila bez teksta

Sport.ba
11. 08. 2018 - 14:59
0
Shares

Hrvatska atletičarka Sandra Perković u jednom dužem intervjuu dotakla se teme "komšijskog navijanja". Tačnije, progovorila je o navijanju Srba za hrvatske sportiste i obrnuto. 

perkkovic

"Kada Amerikancu pričam neke naše fore, on će me gledati blijedo, a kada pričam nekom našem čovjeku on će reći "Pa i mi radimo isto". Odrasli smo u istoj sredini, iste stvari su nas mučile, imamo iste navike. Neću reći da smo ista država. Ja nastupam za Hrvatsku, Ivana za Srbiju. Ali svakako da se bolje razumijem sa njom nego sa nekom Engleskinjom", rekla je Perković.

perkovic

"Ako se nekom ne sviđa, njegov problem. Političarima se nije nešto svidjelo pa su ove dvije države tu gdje jesu. Mi sportisti smo drugačiji. Zato nije čudno što mi navijamo za Noleta, on za Vatrene, mi za vašu Ivanu, Milici, vi za naše Barakude, mi za vaše Delfine..."

perkovicc

"Treba da se držimo zajedno. Ne dolazim iz bogatih zemalja, bilo je dosta teže da dođemo ovdje nego neki drugi, zato treba da se držimo skupa", nastavlja Sandra.

sdasdsad

"Ponosna sam što radim to što volim i što predstavljam svoju državu. Pa kakav je tek osjećaj kada osvojiš medalju, znaš da te kući čekaju. Pitajte Ivane kakav je to osjećaj. Pa od njene medalje u Moskvi se družimo i takmičimo. Cimerke smo bile. S kim ćeš ako nećeš sa našim?", završava Perković.

fafe7

(Sport.ba)

 

 

 

 

Učitaj još novosti