11. 08. 2018 - 06:33
ONI ĆE OBILJEŽITI FINIŠ TRANSFER ROKA: Perez krenuo u totalnu...
907
Shares
ONI ĆE OBILJEŽITI FINIŠ TRANSFER ROKA: Perez krenuo u totalnu ofanzivu - 300 miliona za četiri Galacticosa

DON BALON

ONI ĆE OBILJEŽITI FINIŠ TRANSFER ROKA: Perez krenuo u totalnu ofanzivu - 300 miliona za četiri Galacticosa

Sport.ba
11. 08. 2018 - 06:33
0
Shares

Real Madrid je u ovom prijelaznom roku ostao bez prve violine Cristiano Ronalda, kao i stratega Zinedine Zidanea. Također, ekipu je napustio i Mateo Kovačić, dok je još uvijek neizvjesna sudbina sjajnog Luke Modrića. Navijači su očekivali spektakularna pojačanja, ali njih nije baš bilo. Odriozola i Vinicius Junior sigurno se ne mogu uvrstiti u takve, pogotovo što mnogi smatraju da neće uspjeti izboriti ni mjesto standardnih prvotimaca.

Navijače su uspjeli pak malo umiriti dovevši Thibauta Courtoisa iz Chelseaja. Upravo transfer Belgijanca trebao bi predstavljati početak kraljevske ofanzive na tržištu. Prema pisanjima španskog  portala Don Balon, Florentino Šerez je spremio čak 300 miliona eura za četiri nogometaša koji bi mogli stvoriti nove 'Galacticose'.

Prvi na toj listi je dijete Barcelone i trenutni veznjak Bayern Munchena, Thiago Alcantara. Prema pisanjima većine španskih medija, reprezentativac Furije je dogovorio uvjete saradnje s madridskim klubom, a sada se samo čeka da se Perez dogovori s upravom Bavaraca za odštetu. Iako se pretpostavljalo da bi minhenski klub tražio 60 miliona eura za 27-godišnjeg nogometaša, španski novinari prenosi da bi zbog dobrih odnosa dvaju klubova Bayern bio zadovoljan i s 50 miliona. Tako bi Real zadao i udarac Barceloni, koja također želi Thiaga, ali im je sjajni veznjak, čini se, tek rezervna opcija.

alcantara-ostaje-u-minhenu

Osim Thiaga, Don Balon tvrdi da bi najveća pojačanja trebala doći iz Italije, a za dvojicu nogometaša Florentino Perez je spremio po 100 miliona eura ponaosob. Iako su za njegove usluge itekako zainteresovani i u Juventusu, Sergej Milinković-Savić bi lako mogao Rim zamijeniti Madridom. Perez je spremio 100 miliona eura za srbijanskog reprezentativca, a s obzirom da je poznato da predsjednik Lazija za nejga traži minimalno 120 miliona eura, lako moguće je da će predsjednik Reala ponuditi nekog igrača iz Lopeteguijeve svlačionice.

sergejj

Drugo pojačanje od 100 miliona zauzelo bi poziciju u samom vrhu napada, koji je itekako ostao opustošen nakon odlaska Cristiana Ronalda. Najveća želja čelnika aktuelnog evropskog prvaka je Mauro Icardi, a 100 miliona eura čini se kao adekvatna cijena za njegove usluge, pogotovo ako Perez na kraju ipak pusti Modrića u redove Nerazzura čime bi planski 'smekšao' čelnike milanskog velikana.

Preostalih 50 miliona eura, koliko prema Transfermarktu i vrijedi, Real je sačuvao za napadača koji bi zaoštrio konkurenciju Karimu Benzemi, prenosi Don Balon. Riječ je o 27-godišnjem igraču Valencije, Rodrigu. 'Šišmiši' bi sigurno pristali na ovaj transfer, ali pod uvjetom da Atletico Madrid konačno pusti Kevina Gameira na "Mestallu". Francuz više nije u planovima Dijega Simeonea i vrlo je moguće da i dođe do ovog transfera.

rodrigo-moreno-machado

2

Šta će se od ovoga obistiniti saznat ćemo do kraja mjeseca, do kada i traje prijelazni rok u Španiji. Bilo kako bilo, Real ima i sada itekako jaku ekipu, ali mnogi smatraju da za utrku s Barcelonom i Atleticom su im prijeko potrebna nova imena u svlačionici...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti