10. 08. 2018 - 17:57
Pidro produžio ugovor sa Sarajevom
907
Shares
Pidro produžio ugovor sa Sarajevom

MLADI BEK

Pidro produžio ugovor sa Sarajevom

Sport.ba
10. 08. 2018 - 17:57
0
Shares

Nakon stopera Nihada Mujakića koji je nedavno produžio ugovor sa FK Sarajevo, mladi bek Selmir Pidro danas je i zvanično produžio svoj ugovor na dodatnih 5 godina. Pidro je na startu ove sezone dobio priliku za igru prije svega u evropskim utakmicama a proteklog vikenda u Tuzli je debitovao i u Premijer ligi BiH i apsolutno opravdao povjerenje Stručnog štaba i Uprave kluba.

Oduševljenje ne krije ni koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo, Emir Hadzić.

"Sretni smo što smo nakon Nihada Mujakića produžili ugovor na dodatnih 5 godina sa još jednim fudbalerom iz naše Akademije. Pidro je na startu ove sezone pokazao da Akademija ima kapacitet da proizvodi kvalitetne fudbalere i ovo je put kojim želimo ići u budućnosti. FK Sarajevo u sastavu uvijek mora imati igrače koji su ponikli u našoj Akademiji."

Pidro je rođen 3.3.1998. godine, u Akademiju FK Sarajevo je stigao početkom 2014. godine a u međuvremenu je u periodu kada je bio junior postao i kapiten svoje generacije. U ovoj sezoni do sada je odigrao 4 utakmice, tri u Evropa ligi i jednu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

(Sport.ba/FKS)

Učitaj još novosti