10. 08. 2018 - 09:41
BARCELONA RADI STRAŠAN POSAO: Novo veliko pojačanje stiglo je...
907
Shares
BARCELONA RADI STRAŠAN POSAO: Novo veliko pojačanje stiglo je u klub, otkupna klauzula za njega biće nevjerovatna!

ODLIČAN IGRAČ

BARCELONA RADI STRAŠAN POSAO: Novo veliko pojačanje stiglo je u klub, otkupna klauzula za njega biće nevjerovatna!

Sport.ba
10. 08. 2018 - 09:41
0
Shares

Novi sportski direktor kluba i legenda Barcelone, Eric Abidal radi odličan posao kada su u pitanju transferi. Do sada su odlično poslovali, sav utrošeni novac na pojačanja nadoknadili su prodajom igrača, a novo pojačanje stiglo je u klub.

abidal

Mladi 19-godišnji senegalski fudbaler Moussa Wague peto je pojačanje Barcelone ovog ljeta. Doskorašnji desni bek belgijskog Eupena plaćen je pet miliona eura i u ugovoru imaće otkupnu klauzulu od čak 100 miliona.

wague

Wague je pažnju na sebe skrenuo igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, posebno kada je bio strijelac u remiju sa Japanom (2:2) i postao najmlađi Afrikanac koji je to uradio.

Barcelonin plan je da se Sergi Roberto vrati u sredinu terena, a na desnoj strani za startnih 11 bore Wague i Nelson Semedo. Prije Waguea a na Nou Camp su u ovom prelaznom roku stigli Artur (Gremio), Clemont Lenglet (Sevilla), Malcom (Bordeaux) i Arturo Vidal (Bayern).

fcb

Nema sumnje da će Barca izgledati izuzetno opasno naredne sezone, novi igrači već su se dobro uklopili, Messi je i dalje gladan titula pogotovo u Ligi prvaka, a sve t odaje dodatnu motivaciju ostalim igračima u svlačionici.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti