07. 08. 2018 - 16:20
ŽALOST NA EMIRATESU Dan kada je veliki Arsenal doživio svoj...
907
Shares
ŽALOST NA EMIRATESU Dan kada je veliki Arsenal doživio svoj konačni kraj!

PROMJENE NA VRHU

ŽALOST NA EMIRATESU Dan kada je veliki Arsenal doživio svoj konačni kraj!

Sport.ba
07. 08. 2018 - 16:20
0
Shares

Danas su se u Arsenalu desile historijske promjene. Većinski vlasnik kluba, američki tajkun Stan Kroenke, postat će apsolutni vlasnik kluba. 

kroenke

Čovjek kom nikada nisu bili u interesu planovi kluba postat će apsolutni vlasnik Arsenala nakon što će otkupiti 30-ak % dionica od uzbekistanskog milijardera Alishera Usmanova, koji je godinama unazad želio da postane većinski vlasnik.

usmanov

Alisher Usmanov je godinama pozivao Kroenkea da proda svoje većinske dionice, a navijače ubjeđivao kako će, ukoliko dođe do većinskog vlasništva, od Arsenala napraviti najveći klub na svijetu.

Danas kada je Usmanov bio primoran prodati svoje vlasništvo izjavio je kako mu je žao što nije ostvario ono što je zamislio, tj. kako od Arsenala nije napravio najveći klub na svijetu.

krroeoeenke

Kroenke će tih 30% dionica platiti 1,8 milijardu dolara, a više od pola milijarde dolara je pozajmio od Njemačke banke. 

Navijači Arsenala su razočarani, poznato im je kako je američkom tajkunu fudbal samo način da zaradi što više novca. Iako je Kroenke izjavio kako se politika kluba ovim neće mijenjati, navijači Arsenala mu ne vjeruju, te misle kako je ovo možda konačni kraj nadanja kako će Arsenal ponovo osvajati.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti