07. 08. 2018 - 14:46
GOTOVO JE, OVO JE VIJEST DANA: Dogovor je pao, preostalo je...
907
Shares
GOTOVO JE, OVO JE VIJEST DANA: Dogovor je pao, preostalo je samo da Mire 'šarne' ugovor života!

OSTAJE U TORINU

GOTOVO JE, OVO JE VIJEST DANA: Dogovor je pao, preostalo je samo da Mire 'šarne' ugovor života!

Sport.ba
07. 08. 2018 - 14:46
0
Shares

Miralem Pjanić bi uskoro trebao potpisati novi ugovor s Juventusom. Nakon što je izazvao interes brojnih evropskih klubova, Juve je izvisio cijenu od 100 miliona eura koju nitko nije platio pa Stara dama kreće u proces zadržavanja jednog od najboljih igrača.

Još nije odlučena dužina novog ugovora, ali saznaje se da će bh. reprezentativac zarađivati 6 miliona eura po sezoni što je čak 1,5 miliona više nego dosad. U igri za njegovo dovođenje prije svih su bili Man. United, Man. City i Barcelona.

city

Bh. reprezentativac imao je fenomenalnu sezonu u dresu Juventusa i stoga ne čudi interes brojnih velikana. Tri velika kluba su se pominjala kao nove destinacije Miralema Pjanića. City, Chelsea i Barcelona ostali su zainteresovani za usluge našeg reprezentativca, a činilo se kako su bitku dobili Građani koji su poslali ogromnu ponudu na adresu Stare dame.

Naime, kako prenose svjetski mediji Pep Guardiola je imao razgovor s Miralemom Pjanićem, a pored toga poslao je Juventusu ponudu od oko 100 miliona eura. Ali, ruku na srce, sam Pjanić još uvijek nije odlučio da li će napustiti Juventus i pojačati neki drugi klub. Bh. reprezentativac je svoju karijeru počeo u Metzu nakon kog je prešao u Lyon. U Juventus je stigao 2016. godine za 32 miliona iz Rome. Odigrao je 91 utakmicu i postigao 15 golova.

juve

Barca također očajnički traga za još jednim kvalitetnim veznjakom, a u igri je i dalje naš Mire. Međutim, traženi iznos je prevelik za Katalonce, te će se po svemu sudeči okrenuti jeftinijim opcijama. Također, interes Chelseaja je splasnuo, pa je moguće da sjajni veznjak i naredne sezone predvodi Staru damu. Gotovo sa sigurnošću možemo potvrditi gdje će biti Miralem naredne sezone. U Torinu, uz Cristijana Ronalda...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti