07. 08. 2018 - 13:07
Zrinjski angažovao veliko pojačanje: Šovšić potpisao, od...
907
Shares
Zrinjski angažovao veliko pojačanje: Šovšić potpisao, od Vukušića ipak ništa

NOVOSTI IZ MOSTARA

Zrinjski angažovao veliko pojačanje: Šovšić potpisao, od Vukušića ipak ništa

Sport.ba
07. 08. 2018 - 13:07
0
Shares

Evropske utakmice, ali i one u Premijer ligi BiH ove sezone su pokazale su ekipa Zrinjskog muku muči s realizacijom. Sada je već sasvim jasno da su se olako odrekli prije svih Harisa Handžića, koji je u nekoliko navrata bio džoker Bake Sliškovića.

Poraz na Grbavici otvorio je oči svima u Mostaru, pa je krenula potraga za napadačem. Proteklih dana pominjao se dolazak Ante Vukušića u redove aktuelnog prvaka BiH, ali od toga trenutno nema ništa. Zrinjski i ovaj napadač nisu uspjeli da se dogovore i Vukušić će ostati bez kluba još neko vrijeme.

Podsjetimo, radi se o igraču koji je upisao jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske, a nakon što je na ljeto 2012. godine dres Hajduka zamijenio onim Pescare, njegova karijera je krenula silaznom putanjom, pa je u posljednjih nekoliko godina igrao za njemački Greuther Furth, slovenski Tosno i poljski Grudziadz.

Ipak, aktuelni prvaci su danas i zvnaično doveli novo pojačanje. Riječ je o Damiru Šovšiću, nekadašnjem omladincu Sarajeva i bivšem fudbaleru Dinama, Hapoela i Suwona koji je bio na pragu transfera u Sarajevo, ali se predomislio u zadnji čas i odlučio pristupiti Plemićima. Ugovor je potpisao do 31. maja 2020. godine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti