07. 08. 2018 - 12:45
NE ČEKA SE SAMO MODRIĆ: Inter u pregovorima s još dva vrhunska...
907
Shares
NE ČEKA SE SAMO MODRIĆ: Inter u pregovorima s još dva vrhunska igrača, s ovim snagama želi srušiti Juve

BALDE I MEZA NA METI NERAZZURRA

NE ČEKA SE SAMO MODRIĆ: Inter u pregovorima s još dva vrhunska igrača, s ovim snagama želi srušiti Juve

Sport.ba
07. 08. 2018 - 12:45
0
Shares

I dalje je prelazak Luke Modrića u Inter glavna tema. Španski mediji barataju s informacijom kako će hrvatski kapiten sutra u Madridu pričati s Florentinom Perezom oko svoje budućnosti, a za njegov transfer u Inter navijaju Chelsea i West Ham. Naime, klub sa "Stamford Bridgea" bi onda lakše došao do Matiasa Vecina iz Intera, a West Ham bi onda uzeo Dannyja Drinkwatera iz Chelseaja.

Ipak, Nerazzurri za svaki slučaj i imaju i plan B, a to je sjajni veznjak PSG-a Adrien Rabiot. Francuz je bio dugo i na meti Barcelone, koja je čini se odustala od pokušaja da ga kupi jer se skoncentrisala na Pogbin dolazak. Osim Vecina, još nekoliko igrača moglo bi napustiti "Meazzu".

Međutim, čini se da rubrika dolasci neće biti popunjena, pa čak ni u slučaju transfera Luke Modrića. Tako nam jutros stižu informacije da je sljedeća meta Keita Balde. Krilni napadač nije se baš bajno snašao u Kneževini nakon transfera iz redova Lazija, pa će to pokušati iskoristiti Inter. Navodno bi se radilo o posudbi na jednu godinu s obaveznim otkupom u vrijednosti od 30 miliona eura.

balde

Inter bi u tom slučaju zaista imao paklen tim, a očito se u Milanu nadaju da bi mogli igrati itekako značajnu ulogu u Ligi prvaka. U Seriji A će biti zaista teško skinuti Juventus s trona, međutim s Lukom u ekipi sve je moguće. Italijanski Sport Mediaset javlja kako će Inter u slučaju da ništa ne bude od dovođenja Luke Modrića, okrenuti se Maximiliano Mezi. 26-godišnjak je bio iznenađujući član prvih 11 Argentine na SP-u u Rusiji i očekuje se transfer iz Independientea. Osim njega, Inter želi i Leandra Paredesa iz Zenita.

Leandro-Paredes-Boca-Juniors

Najizglednije je da ćemo gledati ovakav Inter naredne sezone:

1

Moguće je da tu još uskoče recimo Modrić ili Meza, te Keita Balde. Marcelo Brozović mogao bi pak pojačati Tottenham, dok bi na klupi bili igrači tipa D'Ambrosija, Mirande, Borje Valera, Candreve, Lautara Martineza...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti