07. 08. 2018 - 10:13
BARCA DIGLA RUKE: Francuz je istrošio sve kredite, a velikan u...
907
Shares
BARCA DIGLA RUKE: Francuz je istrošio sve kredite, a velikan u njemu želi probuditi zvijer kao što je bio u Dortmundu

MUNDO DEPORTIVO

BARCA DIGLA RUKE: Francuz je istrošio sve kredite, a velikan u njemu želi probuditi zvijer kao što je bio u Dortmundu

Sport.ba
07. 08. 2018 - 10:13
0
Shares

Barcelona bi se željela riješiti Ousmana Dembelea, a navodno postoji i kupac. Naime, "Mundo Deportivo" javlja kako je Arsenal zainteresiran za njega uz formulu posudbe na godinu dana, koju bi 'Topnici' platili 10 miliona eura, te kasnijeg otkupa ugovora za novih 90 miliona eura.

Unai Emery smatra da trenutni igrački kadar nije dovoljno dobar, te da im je potrebno i neko vrhunsko pojačanje. Mladi Francuz protekle sezone pak nije opravdao 115 miliona eura, koliko je Barca uložila u njegovo dovođenje iz Borussije Dortmund. 

Čelnici Arsenala, kao i trener Emery, vjeruju da bi Dembele u tandemu s bivšim saigračem iz Dortmunda Aubameyangom mogao zaigrati na istom, vhunskom nivou, što bi predstavljalo zaista dobitnu kombinaciju.

malcom

U Barseloni definitivno više ne vjeruju u Dembelea, o čemu svjedoči i nedavno dovođenje Brazilca Malcoma, koji bi Francuza trebao istisnuti u potpunosti u drugi plan. Ipak, Arsenal mora biti prilično brz, jer su do kraja prelaznog roka na Ostrvu ostala samo dva dana.

ousmane-dembele-barcelona-1bvua209rkbj21gxqsqv37qkby

Dembele je prošle sezone odigrao 23 utakmice u svim takmičenjima i postigao mizerna četiri gola. Dobar dio sezone propustio je zbog neugodne povrede i operacije zadnje lože. Mladi ofanzivac se već neko vrijeme povezuje s dolaskom u Premier ligu, gdje interes za njega pokazuju Liverpool, Arsenal i Chelsea, ali nije imao namjeru napustiti klub. Ipak, dolaskom Brazilca sve se promijenilo, i svjestan je kako je njegovo mjesto u početnih jedanaest sada ugroženo. 

aubameyang-arsenal

Predsjednik Josep Maria Bartomeu početkom prošlog mjeseca je dao zanimljiv intervju u kojem je priznao kako Dembele neće napustiti klub ovog ljeta. Naime, tom prilikom je izjavio: “Dembele neće otići nigdje. On i Coutinho su naše velike investicije. Vrlo su važni za naš projekt i puno očekujemo od njih. Coutinho je u posljednja četiri mjeseca igrao često, ali Dembele je jako mlad i talentiran, i od njega očekujemo sjajne stvari. Sljedeća sezona će biti drugačija za njega. Nije lako igrati u Barci u prvoj sezoni, jer stil igre ovdje je drugačiji od stila koji igraju drugi timovi.”

bartomeu-messiIpak, čini se da se dosta toga u međuvremenu promijenilo i trenutno je Ousmane veoma blizu odlaska s "Nou Campa" i to tek nakon jedne sezone. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti