07. 08. 2018 - 08:14
NAKON OGROMNOG USPJEHA: Cejudo otkrio tajnu pobjede protiv...
907
Shares
NAKON OGROMNOG USPJEHA: Cejudo otkrio tajnu pobjede protiv Johnsona

LOS ANGELES

NAKON OGROMNOG USPJEHA: Cejudo otkrio tajnu pobjede protiv Johnsona

Sport.ba/Fightsite.hr
07. 08. 2018 - 08:14
0
Shares

Malo ko je davao šanse Henry Cejudu u revanšu protiv Demetrious Johnsona. Ne samo da je u prvom dvoboju izgubio prekidom u prvoj rundi, Johnson je jedan od najvećih, ako ne i najveći MMA borac u historiji UFC-a i definitivno najdominantniji prvak. S pravom je bio veliki favorit uoči eventa u Los Angelesu.

No, Cejudo je uspio. U “co-main” eventu UFC-a 227 je podijeljenom odlukom sudaca svladao “Moćnog miša” i postao je UFC šampion u muha kategoriji. Kako je uspio stići do ovog velikog uspjeha? Detalje je otkrio nakon najvećeg slavlja u profesionalnoj karijeri.

- Ovo je prava priča jednog ''underdoga''. U prvom meču sam trajao samo minutu i 36 sekundi protiv Džonsona. Osjećao sam se u prvoj rundi da bi ponovno moglo biti tako. Kada me pogodio u list noge, izgubio sam tlo pod nogama i nisam mogao stati na stopalo. Bio sam prisiljen okrenuti gard, ali to mi je zapravo pomoglo. Prije meča sam si govorio da moram zadržati strpljenje, tajming i distancu. I to je način na koji sam pobijedio. Uspio me dobro ispogađati po nogama, ali to je u redu jer smo htjeli da mnogo radi - objašnjava Cejudo i dodaje:

- Ovo je nadrealno. Ovo je ispunjenje mog sna. 19. avgusta 2008. sam postao najmlađi osvajač olimpijskog zlata u historiji u hrvanju, a 4. avgusta sam pobijedio legendu, mit – Demetrijusa Johnsona. Ovo je sjajan osjećaj.

Cejudo je dodao nekoliko detalja svoje sjajne taktike koja mu je donijela trijumf.

- Morao sam biti raznovrstan u svojim napadima, kako bi se on osjećao neugodno. Čak sam primjetio da se i on umara što bih više ja radio. I on je čovjek i on osjeća umor. To sam sam stalno sebi ponavljao prije meča. I on je samo čovjek i on krvari. Večeras je bila moja noć.

- Mislim da je strpljenje odlučilo. To je bio ključ. I tajming. Nisam mu dopuštao da me lako udari i dezorijentira svojim kretanjima. On se mnogo kreće i jako teško ga je udariti. Ima malu glavu, nekako veliku odostraga, a malu od naprijed. Kada gađaš Džonsona, gađaš jako malu metu. S njim je jako teško, moraš biti strpljiv i čekati da primiš par udaraca da bi ga mogao i sam pogoditi. I onda tranzicija u hrvanje… - zaključuje novopečeni UFC prvak u muha kategoriji otkrivši potpuno taktiku koju je primjenio za “Moćnog miša”.

(Sport.ba/Fightsite)

Učitaj još novosti