06. 08. 2018 - 14:39
KONAČNO PRAVE VIJESTI: Jedan od najboljih vozača F1 svih...
907
Shares
KONAČNO PRAVE VIJESTI: Jedan od najboljih vozača F1 svih vremena bilježi značajan napredak

NIKI LAUDA DIŠE SAMOSTALNO

KONAČNO PRAVE VIJESTI: Jedan od najboljih vozača F1 svih vremena bilježi značajan napredak

Sport.ba
06. 08. 2018 - 14:39
0
Shares

Legendarni austrijski vozač Formule 1 Niki Lauda dobro se oporavlja nakon transplantacije pluća i ne treba pomoć pri disanju, kazali su njegovi liječnici u ponedjeljak.

Najmili ga se odrekli, uzeo je kredit i postao šampion: Kada postanem šampion, nemojte me tražiti!

"Samo 24 sata nakon operacije Niki Lauda je potpuno pri svijesti i može samostalno disati nakon uklanjanja respiratora", kazali su u zajedničkoj izjavi bečka opća bolnica i tamošnji medicinski fakultet. Dodali su kako svi njegovi organi dobro funkcioniraju.

lauda

Lauda (69), predsjednik Mercedesova tima u Formuli 1, operiran je prošli četvrtak zbog plućnog virusa. Lauda ima zdravstvenih poteškoća otkako je u kolovozu 1976. doživo tešku nesreću u Nurburgringu. Više od minute bio je zarobljen je gorućem bolidu, teško je opečen, a otrovni plinovi koje je trajno su mu oštetili pluća.

Bubrezi su mu transplantirani 1997. i 2005. godine. Po profesoru Walteru Klepetku, koji ga je operirao, Lauda će morati još nekoliko tjedana biti u bolnici, ali dugoročno, ne bude li neugodnih iznenađenja, "moći će letjeti i baviti se sportom kao i prije".

lauda8Niki Lauda trostruki je svjetski prvak u Formuli 1 (1975., 1977. i 1984. godine), a po završetku te karijere kupio je aviokompaniju, bio menadžer u motosportu i televizijski komentator. Osim trenutne funkcije u Mercedesu, Lauda je većinski vlasnik i direktor aviokompanije Laudamotion.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti