04. 08. 2018 - 20:09
GUARDIOLA ODLUČIO: City krenuo po veliku PSG-ovu zvijezdu - s...
907
Shares
GUARDIOLA ODLUČIO: City krenuo po veliku PSG-ovu zvijezdu - s njim će biti NEZAUSTAVLJIVI

VERRATTI NA METI GRAĐANA

GUARDIOLA ODLUČIO: City krenuo po veliku PSG-ovu zvijezdu - s njim će biti NEZAUSTAVLJIVI

Sport.ba
04. 08. 2018 - 20:09
0
Shares

Manchester City dovodi zvijezdu PSG-a. Ukoliko ga Pep Guardiola dovede, Građani će biti nezaustavljivi. Pep Guardiola možda ne želi da prestane trošiti velike novce kao menadžer Manchester Cityja, jer je klub navodno pokazao interes za PSG-ovog veznjaka Marco Verrattija.

Verratti je ove sezone na pred sezonskoj dužnosti s francuskim prvacima, jer se pripremaju za još jedan napad na sve frontove sljedeće sezone. 25-godišnjak se pridružio Parižanima još u 2012. godini i od tada je upisao više od 150 nastupa za njih, postižući pet golova. On je također internacionalac Italije i ima 25 nastupa za svoju zemlju, iako su propustili Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon iznenađujuće eliminacije u doigravanju protiv Švedske prošle godine.

marco-verratti-italy-1lmav5qps5cir1kpt2xnimpqyb

Prema italijanskim novinama Tuttomercatoweb, Manchester City je cijelo ljeto jurio za veznim igračima i upravo su propustili potpisivanje Jorginha iz Napolija, jer ga je Chelsea doveo prošlog mjeseca. Ipak, Verratti je nesumnjivo jedan od najboljih na svijetu na toj poziciji, nudeći ista svojstva kao i njegov kolega zemljak koji se sada preselio u London. Izuzetno je talentiran, siguran na lopti i sposoban diktirati tempo igre iz defanzivnih pozicija.

verratti-pastore

Guardiola bi volio ovog igrača na "Etihadu" i izgleda da će krenuti po njega prije nego što se prijelazni rok zatvori 9. avgusta. PSG bi najvjerovatnije odredio veliku naknadu za talijanskog igrača dok se približava svojim najboljim godinama, no navijači Cityja će se nadati da će se ovaj dogovor ostvariti, dogovor koji će ojačati njihovu momčad kako bi odbranili naslov Premier lige sljedeće sezone i kako bi se borili što bolje u Ligi prvaka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti