04. 08. 2018 - 15:51
Odović: Sutra nam treba dobar rezultat, a to je pobjeda
907
Shares
Odović: Sutra nam treba dobar rezultat, a to je pobjeda

ŠEF PLAVIH SA GRBAVICE

Odović: Sutra nam treba dobar rezultat, a to je pobjeda

Sport.ba
04. 08. 2018 - 15:51
0
Shares

Željezničar će sutra sa početkom u 21 sat igrati derbi susret trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv mostarskog Zrinjskog.

- Željezničar igra derbi na Grbavici poslije dvije teške utakmice u Evropi i one u Zenici. Ja sam dva-tri dana sa njima na terenu, još uvijek se upoznajemo i mislim da su poprilično dobro odgovorili na moje zahtjeve iako je bilo puno problema. Na momente je bilo pristojno, ali protiv onakve ekipe se može uočiti mnogo stvari koje moramo popravljati i sigurno je da će i protiv Zrinjskog to trebati, rekao je Odović, te potom dodao:

- Oni su jaka ekipa, prvaci su. Iako je bilo izmjena, imaju tendenciju da igraju, pokušaćemo da u sutrašnjoj utakmici, a imajući u vidu neke loše stvari koje smo napravili protiv Apollona da to popravimo i na najbolji način odgovorimo Zrinjskom. Sutra nam je potrebna dobra igra i dobar rezultat, a to je pobjeda.

- Nadam se da ćemo u sljedećem periodu što prije doći na potreban nivo. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da sprovedu ono kako ja vidim ekipu Željezničara. Trebaće tu vremena, na svakom treningu je bilo to. Imamo jednu grupu mladih igrača koje nećemo zanemariti zatim jednu grupu iskusnih igrača koji će učiniti da mladi igrači stasaju. Igraćemo drugačije nego dosad. Mnogo će biti zahtjevnije i prema naprijed i u defanzivi tako da sve ovo o čemu ja govorim je jedna stvar, a na terenu to treba potvrditi. Treba individualan pristup svakog igrača iskoristiti u svakom smislu i ukomponovati u cjelinu, dodao je trener Plavih i zatim nastavio:

- Mnogo pitanja, prvo i osnovno je da ako Bog da sutra pobijedimo. Nadam se da hoćemo, imamo kvalitet da to uradimo. Ne igramo mi zbog igre nego igramo da pokušamo kroz kvalitetan posjed lopte kontrolisati i rezultat i igru. Ne igramo mi samo zato da je držimo u nogama nego prva prilika prema naprijed, pokušaćemo da odemo do kraja. Činjenica je da je Željezničar ambiciozan klub, vidjeli ste koliko se ulaže u infrastrukturu. Jedan smo od najstarijih klubova u BiH, postepeno ćemo odgovarati na ta pitanja. Uvijek je potrebno razmišljati korak dalje, prvo treba iskoristiti potencijal ovih igrača i kroz prvenstvo doći do određenih sponzaja. Nisam dosad imao priliku da dovodim igrače koje ja želim, u posljednje vrijeme se to planski radi što je za pohvalu, a kada ćemo doći na željeni nivo teško je reći. Mogu samo reći da se igrači trude, ima puno prostora i ja to vidim, te pokušavam da ukazujem na konkretnim stvarima. Mislim da je to najbolji način da se priđe igračima i da počnu usvajati. Što se tiče fizičke spreme, ne želim da govorim da li je prethodni trener to na najbolji način uradio, ali je činjenica da smo u jednom trenutku pali u prethodnoj utakmici. To je tako i u tim momentima smo dozvolili više šansi i problema protivniku. Kao što Stojan reče, imamo dovoljno igrača, od sutra ćemo pokušati da rotiramo, imamo dvadesetak kvalitetnih igrača i pokušaćemo rasteretiti ove koji su više igrali, te da pokušamo ostati na željenom putu što se tiče rezultata.

Najnovije pojačanje sarajevskog sastava Filip Jazvić će biti u rosteru u duelu protiv Zrinjskog, potvrdio je novi trener sarajevskog sastava.

- Imamo dobre informacije o njemu, biće u rosteru s tim da je rano da još počinje utakmice. Definitivno na tim mjestima nam treba kvalitetan igrač i da bude među 18, završio je trener Željezničara.

(Sport.ba/Agencije)

Učitaj još novosti