12. 08. 2018 - 21:15
PEREZ ZBOG OVOG NE ŽURI S RONALDOVOM ZAMJENOM: Evo kako će...
907
Shares
PEREZ ZBOG OVOG NE ŽURI S RONALDOVOM ZAMJENOM: Evo kako će Real izgledati 2020. godine

MBAPPE PRIORITET

PEREZ ZBOG OVOG NE ŽURI S RONALDOVOM ZAMJENOM: Evo kako će Real izgledati 2020. godine

Sport.ba
12. 08. 2018 - 21:15
0
Shares

Dva perspektivna igrača već su potpisala, a čeka se dolazak Kyliana Mbappea. I to do 2020. Real Madrid se sprema na život bez Cristiana Ronalda, a to znači da bi novi projekt trebao započeti već 2020. godine.

Ronalda će zamijeniti Kylian Mbappe kojeg Kraljevi žele dovesti za basnoslovnu sumu. Odlučni su ga čekati dok se još razvije u Parizu, a onda da zagospodari "Santiago Bernabeuom". Novi Marcelo i novi Gareth Bale već su tu. Pa krenimo...

ronaldoo

Theo Hernandez stigao je za 30 miliona eura iz Atletico Madrida, preciznije iz Alavesa za koji je prošle sezone odigrao 36 utakmica, četiri puta asistirao i jednom zabio. Cijena je bila izvješena na 24 miliona eura za ostale klubove, ali gradski rival Atletico morao je platiti šest miliona više.

theo-real

Garetha Balea zamijenio je 17-godišnji Vinicius Junior, kojeg je Real navodno platio 40 miliona eura iako nije odigrao ni jednu seniorsku utakmicu u karijeri. Mladi Brazilac već je debitovao na američkoj turneji u porazu od Uniteda (1:2).

vinicius

Treća tinejdžerska zvijezda na Realovu radaru je najsjanija, Monacov wunderkind Kylian Mbappe velika je želja sadašnje uprave i na njegovom transferu rade praktički cijelu sezonu i nije daleko odmaknuo.

kmbappe

Nadarenu Realovu momčad predvodit će Mateo Kovačić koji bi u budućnosti trebao uskočiti u cipele Luke Modrića (ukoliko uopće ostane u Madridu jer se nagađa da silno želi otići), a iz postojeće ekipe kroz tri četiri godine u glavnu ulogu trebali bi uskočiti još i Marco Asensio, Raphael Varane, Dani Carvajal i Isco, a tu je i Jesus Vallejo, jedan od najtalentiranijih španskih braniča. Također, ne smijemo zaboraviti ni 20-godišnjeg veznjaka Marcosa Llorentea.

Posljednja prepreka u ostvarenju ovog plana jest golmanska pozicija, odnosno dovođenje Thibauta Courtoisa, koji bi rado otišao u Real, ali cijena će biti paprena jer Jose Mourinho neće tako lako pustiti jednog od najboljih golmana na svijetu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti