01. 08. 2018 - 11:20
OGROMNO ČUDO NA POMOLU: Penzionisana legenda i jedan od...
907
Shares
OGROMNO ČUDO NA POMOLU: Penzionisana legenda i jedan od najboljih ikad se vraća da pomogne Lebronu uzeti prsten!

ODLIČAN IGRAČ

OGROMNO ČUDO NA POMOLU: Penzionisana legenda i jedan od najboljih ikad se vraća da pomogne Lebronu uzeti prsten!

Sport.ba
01. 08. 2018 - 11:20
0
Shares

Dolazak Lebrona Jamesa zasigurno je glavna vijest iz svijeta košarke ovo ljeto, međutim jedan događaj mogao bi da nadmaši i kralja. Naime, nekadašnja zvijezda ovog trofejnog kluba, gorostasni centar Shaq Oneal, otkrio je jedan vrlo zanimljiv detalj, koji bi mogao da se nazove i sportskom senzacijom. Tokom O'Nealovog boravka na jednoj humanitarnoj utakmici u "gradu anđela", novinari TMZ-a su mu prišli i pitali ga da li bi se, iako je 46-godišnjak, sada vratio u Lakerse, ne bi li igrao u tandemu sa "kraljem".

shaq

Poslije odsječnog "Ne, ja sam (sa profesionalnim bavaljnjem košarkom) završio", Shaq je dodao i sljedeće: "Kobe se vraća, koliko čujem. Kobe se vraća, tako sam bar ja čuo. A vi ste čuli najprije od mene", otkrio je Shaq.

bryant

Kobe Bryant je mlađi od O'Neala, ima 39 godina, a 2016. se oprostio od košarke i posvetio se drugim stvarima. Iako ova senzacionalna najava njegovog povratka u NBA nije nemoguća, jer i stariji igrači od njega još uvijek nastupaju u najjačoj ligi svijeta (primjera radi Vince Carter ima 41 godinu, a Dirk Nowitzki 40), ne treba smetnuti sa uma da je Kobe Bryant, kao petostruki NBA šampion, 18 puta učesnik All-star mečeva, te dvostruki olimpijski šampion sa reprezentacijom SAD - zbog povreda odigrao skromnih 107 utakmica u svoje posljednje tri sezone.

Bila bi ovo zaista veliak senzacija, a nema sumnje da bi svi neutralni ljubitelji košarke navijali za ove momke da dođu do prstena, a sa kvalitetom koju posjeduju to bi se lako moglo i desiti.

kobi-lebron

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti