29. 07. 2018 - 10:41
Liverpool u pripremnom meču ponizio Manchester United
907
Shares
Liverpool u pripremnom meču ponizio Manchester United

BEZ NAJVEĆIH ZVIJEZDA

Liverpool u pripremnom meču ponizio Manchester United

Sport.ba
29. 07. 2018 - 10:41
0
Shares

United je u ovaj meč ušao bez nekoliko najvećih zvijezda, a Mourinho je i pred sami meč smislio alibi za poraz. Bila je to jednosmjerna utakmica, Unitedova djeca i pojačanja nisu ništa mogli Liverpoolu. Naime, Sane je iz penala doveo Redse do prednosti, ali je Brazilac Pereira pokazao iskru svog neospornog talenta izjednačivši rezultat poslije pola sata nakon sjajnog slobodnjaka.

lpoll

I to je bilo sve što se "Đavola" tiče, mnogo iskusniji i bolji tim je dominirao, mada su tek rezerve u posljednjoj trećini meča, kada se pojavio i Grujić postigle tri gola i donijele ubjedljivu pobjedu. Shaqiri koji tek nekoliko dana trenira sa novom ekipom je prvo izdržao Bailya i asistirao Sturridgeu za vodstvo, da bi nakon toga Ojo otklonio dilemu oko pobjednika.

I na kraju šlag na tortu, Švicarac o kome se mnogo pričalo na Mundijalu, razlozi nisu fudbalski je zadivio navijače u Michigenu. Ben Woodburn je centrirao, uslijedila je majstorija i ovacije pojačanju Liverpoola. Savršene makazice poput Ronalda protiv Juventusa prošlog proljeća, ili Bailya protiv Liverpoola, za konačnih 4:1. Bila je ovo pripremna utakmica, Liverpool jeste deklasirao United, ali ovo neće biti nikakav pokazaet, pravi spektakl će uslijediti tek kad se okušaju u Premierligi koja počinje 10. augusta.

lpool

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti