27. 07. 2018 - 18:17
Kakav Inter? Strašan Inter! Silovito kreću na Ligu prvaka, a...
907
Shares
Kakav Inter? Strašan Inter! Silovito kreću na Ligu prvaka, a uz tri brutalna pojačanja najavljuju i trofej

VELIKA POJAČANJA NA POMOLU

Kakav Inter? Strašan Inter! Silovito kreću na Ligu prvaka, a uz tri brutalna pojačanja najavljuju i trofej

Sport.ba
27. 07. 2018 - 18:17
0
Shares

U Interu se izgleda samo čekalo da izbore mjesto u Ligi šampiona, a ostatak je bio veoma jasno isplaniran. Naime, Mauro Icardi će prema posljednjim informacijama dobiti željenih devet miliona eura po sezoni i bit će najplaćeniji nogometaš u Italiji, a strijelac 28 golova prošle sezone je već dobio sjajnog saigrača u napadu s kojim bi trebao činiti ubojit tandem jer bi Inter mogao igrati s dva napadača. Tu je i Lautaro Martinez.

Nerazzurri su jedna je od ekipa koje se opasno pojačavaju za novu sezonu i kako sada stvari izgledaju jasno je da će se uključiti u borbu za naslov prvaka Italije. Iako se činilo kako bi Marcelo Brozović i Ivan Perišić mogli napustiti klub, nakon Svjetskog prvenstva postalo je jasno da Inter ne razmišlja o prodaji, već im dovodi reprezentativnog kolegu. Inter je na pragu potpisa Šime Vrsaljka, a ako je za vjerovati talijanskim medijima to će se dogoditi vrlo brzo.

Inter je već ranije dogovorio dolazak Stefana de Vrija, sjajnog Holanđanina kojem je istekao ugovor u Laziju i besplatno su dobili jednog od najboljih stopera u Serie A. Ovo zvuči još bolje ako se zna da već imaju Mirandu i Škriniara, dva vrhunska stopera i ništa drugo osim igranja s trojicom u posljednjoj liniji ne bi bilo logično. De Vrij je u Laziju proveo četiri godine, a prošle je sezone postigao čak šest golova u Serie A te bi on i Škriniar mogli bi biti najbolji 'napadački' stoperski dvojac u ligi. Škriniar je prošle sezone zabio četiri pogotka u ligi.

de-vrij

Upravo zbog toga Inter želi vrhunske bekove koji su jednako dobri u oba smjera igre, a jednog su već potpisali. U također besplatnom transferu nakon isteka ugovora u Juventusu stigao je lijevi bek Kwadwo Asamoah, sjajni Ganac koji je posljednjih šest godina proveo u Staroj dami, a s 29 godina ušao je u najzreliju fazu karijere. S druge strane trebao bi biti Vrsaljko kojeg formalnosti dijele od Intera i transfera karijere. Nije bio posve sretan u Atleticu, tamo je ipak i Juanfran kojeg Simeone cijeni, a ovdje može računati na sigurno mjesto u prvih 11.

vrsaljko

Vezna linija izgleda nevjerovatno trkački i fizički moćna, ako se ostvari još jedan transfer kojem je navodno Bayern dao 'blagoslov' to će biti još izraženije. Arturo Vidal uskoro bi baš kao i Vrsaljko trebao potpisati za Inter, a svi znamo o kakvom se igraču i s koliko iskustva radi. Ima iskustvo iz Serie A i bit će sjajan dodatak našem Marcelu Brozoviću koji će preuzeti ulogu centralnog čovjeka vezne linije i Radji Nainggolanu, vjerovatno najvećem pojačanju Intera ove sezone.

Inter ga je za 38 miliona eura doveo iz Rome, a radi se o fantastičnom veznjaku sjajnog udarca koji je u Italiji već 14 dugih godina, a u Romi se potvrdio kao jedan od najboljih u ligi. Odličan je strijelac i ne libi se potegnuti iz daljine, baš kao ni Marcelo Brozović. Napad izgleda još bolje, a čini se kako bi baš Ivan Perišić trebao ući posve u prednju liniju lišen defeanzive barem u ovoj formaciji. 

big-1528837379-inter-nemamo-problema-s-icardjem

Uz neprikosnovenog kapitena i jednog od najboljih napadača svijeta Maura Icardija Perišić bi trebao biti glavna opasnost po gol protivnika, a to i po svom učinku ionako jest. Njih su dvojica kombinirano zabili 40 golova prošle sezone u Serie A, s time da je Icardi bio najbolji strijelac lige s Immobileom. No, Inter je osigurao i vrhunsku napadačku alternativu jer je doveo argentinskog talenta Lautara Martineza iz Racinga za 16 miliona eura.

2

On nije pronašao mjesto u ovoj postavi, no svakako će imati svoje šanse i minutažu pogotovo kada se formacija bude mijenjala u 4-2-3-1 formaciju. Ovih 3-5-2 bit će posve fluidno i jasno je kako Inter neće to igrati strogo već će po potrebi prelaziti na igru s četiri igrača u posljednjoj liniji. Ovo je definitivno momčad za napad na titulu...

Učitaj još novosti