27. 07. 2018 - 15:34
"Conor McGregor bi bio sigurniji u zatvoru!"
907
Shares

KHABIBOV MENADŽER:

"Conor McGregor bi bio sigurniji u zatvoru!"

Sport.ba
27. 07. 2018 - 15:34
0
Shares

Khabib Nurmagomedov i njegov menadžer prokomentarisali su rješenje pravnih problema Conora McGregora. Irac se nagodio u vezi tužbe za izazivanje nereda na UFC-ovoj priredbi u New Yorku u aprilu i može se nastaviti boriti, te nesmetano kretati.

"Drago mi je da nije završio u zatvoru, jer ga u suprotnom ne bih mogao kazniti", izjavio je prvak u lakoj kategoriji za MMA Junkie. "Sada treba svoj tim Iraca dovesti u MSG u novembru da završimo posao."

mcgregooooorgettyMenadžer Ali Abdelaziz je izjavio: "Nema više priče. Ovo je sada Khabibov šou. Iskreno, mislim da bi Conor bio sigurniji u zatvoru. Ako dođe do ove borbe, osoba koja će izvršiti društvenokorisno djelo je Khabib, koji će ga premlatiti za ljude."

Conor McGregor neće završiti u zatvoru koji mu je prijetio u Njujorku. Ludi Irac se nagodio s tužiocima priznavši krivicu zbog kršenja javnog reda u aprilu. Dvostruki MMA šampion je sa svojom pratnjom napao druge borce prilikom jednog UFC događaja u Bruklinu i tom prilikom nanio materijalnu štetu na autobusu u kojem su se vozili.

McGregor će morati platiti štetu načinjenu na autobusu, pet dana sedmično obavljati društveni rad i pohađati časove kontrole bijesa, a zauzvrat neće imati kriminalni dosje i kazna mu neće ugroziti američku vizu. Irac je zahvalio sudiji i tužiocima što su mu "dozvolili da nastavi dalje".

Zbog pomenutog incidenta prijetila mu je zatvorska kazna zbog 12 krivičnih optužbi, uključujući i prijetnju, napad koji je rezultirao povredom, nesmotreno ugrožavanje sigurnosti i kriminalni zločin. Da se nije nagodio s tužiocima, prijetila mu je maksimalna kazna zatvora od sedam godina.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti