26. 07. 2018 - 09:36
ŠAMPION U AMATERSKOM BOKSU: "Gentleman of Sandžak" želi...
907
Shares
ŠAMPION U AMATERSKOM BOKSU:

DŽENIS KUBUROVIĆ

ŠAMPION U AMATERSKOM BOKSU: "Gentleman of Sandžak" želi nastupati pod zastavom BiH

Sport.ba
26. 07. 2018 - 09:36
0
Shares

Bokser Dženis Kuburović prošlog mjeseca je skrenuo pažnju sportske javnosti u Holandiji. Ovaj talentirani sportista rodom iz Sjenice živi u Holandiji, a nastupa pod imenom „Gentleman of Sandžak“.  

Pobjedom u Rotterdamu postao je šampion u amaterskom boksu. Ovaj veliki uspjeh Dženisu omogućava da u budućnosti zakorači i u profesionalne vode i već sada ima veliki broj ponuda najjačih bokserskih kampova da postane njihov član. Iz bokserskog saveza Holandije, također, žele da on nastupa pod njihovom zastavom. No, mladi Kuburović ima druge planove.

- Dženis je ostvario svoj prvi sportski san i postao šampion. Njegov trener Barry, menadžer Michel i asistent Danny prezadovoljni su ovim uspjehom i svi oni predviđaju mu veliku karijeru. Rado bi ga vidjeli pod zastavom Holandije, ali njegova jedina želja je da nastupa za reprezentaciju BiH u olimpijskom, a potom i profesionalnom boksu - kaže Mirsad Kuburović, otac talentiranog boksera Dženisa Kuburovića, koji dodaje da će sa sinom narednih dana biti u Sarajevu kako bi provjerio na koji način Dženis može steći pravo da nastupa pod bh. zastavom.

 

Učitaj još novosti