24. 07. 2018 - 15:09
Liga prvaka je imperativ: PSG slaže megamomčad vol.2.0 (GRAFIKA)
907
Shares
Liga prvaka je imperativ: PSG slaže megamomčad vol.2.0 (GRAFIKA)

STRAŠAN TIM

Liga prvaka je imperativ: PSG slaže megamomčad vol.2.0 (GRAFIKA)

Germanijak.hr
24. 07. 2018 - 15:09
0
Shares

Paris Saint Germain bez ikakve je dileme najveći potrošač na nogometnoj sceni. Samo prošlog ljeta doveden je Neymar za 220 milijuna eura, a imali su i najbolju namjeru iskrcati 180 milijuna za Kyliana Mbappea. Međutim, s tih 400 milijuna eura potrošenih na samo dva igrača previše bi izašli iz okvira financijskog fair-playa kojeg tobože zagovara UEFA, stoga je Mbappe doveden na posudbu s opcijom obaveznog otkupa ovo ljeto.

I dok cijeli svijet s ogorčenjem gleda kako katatski šeik Nasser Al - Khelaifi ne pita za cijenu i dovodi koga god poželi, u PSG-u ne mare previše za kritike i spremni su za nova trošenja. Poseban razlog za novo otpuštanje kočnica na nogometnoj tržnici bio je debakl u lanjskoj Ligi prvaka. Dovođenjem Neymara, Mbappea, Dani Alvesa i Yurija Berchichea, Parižani su bili uvjereni kako imaju najjaču momčad svijeta i da ih nitko ne može zaustaviti u pohodu na naslov prvaka Europe. Na njihovu žalost, Real Madrid im je održao nogometnu lekciju te s ukupnih 5:2 izbacio PSG već u osmini finala. Nakon ovakvog neočekivanog šamara, pariški šeik odlučan je u tome da ponovno pokori nogometnu tržnicu i dovođenjem novih zvijezda zaokruži pravu All-star momčad svjetskog nogometa. 

real640537482020180415223240

Za početak, već je doveden novi vratar. Juventusova legenda Gianluigi Buffon napustio je momčad talijanskog prvaka i bez plaćanja odštete PSG je riješio vratarsko pitanje za nadolazeću sezonu. Uz Gigija, tu će biti odlični Nijemac Kevin Trapp i već se naveliko piše da je dosadašnji rezervni golman Alphonso Areola na pragu odlaska iz kluba. 

1200px-gianluigi-buffon-31784615942

Što se obrane tiče, pozicija desnog beka je beton. Thomas Meunier i Dani Alves su obojica svjetske klase i naprosto je šteta što jedan od njih mora biti na klupi. Stoperska mjesta zasad popunjavaju Thiago Silva, Marquinhos i Presnel Kimpembe. Silva će uskoro navršiti 34 godine i ulazi u veteranske godine, dok Kimpembe i Marquinhos ipak nisu iz redova najboljih svjetskih stopera. Tamo se zato nalazi Leonardo Bonucci, a on se ujedno nalazi i na izlaznim vratima Milana. PSG je već poslao prvu ponudu za Bonuccija, ali su Rossoneri odbili ponuđenih 35 milijuna eura. Nema sumnje kako će katarski šeik podebljati cifru kako bi privolio Talijane na prodaju. 

Yuri Berchiche bio je jednogodišnji ne pretjerano uspjeli pokušaj pojačavanja lijevog beka stoga je već prodan u Athletic Bilbao za 24 milijuna eura. Time je PSG ostao samo na Layvinu Kurzawi koji je još uvijek ozlijeđen, vraća se tek početkom rujna i bez odrađenih priprema upitno je kada će biti 100% spreman. Upravo zbog toga Parižani su udicu bacili na Alexa Sandra iz Juventusa, ali tu će imati žestoku konkurenciju u Manchester Cityju, koji je također pokazao interes za ponajboljeg lijevog beka svijeta. Kako će to izgledati ako dva najveća potrošača u svijetu nogometa krenu u licitaciju, još uvijek nismo imali prilike doživjeti, ali spektakl ne bi smio izostati. Prvak Francuske neće štedjeti sredstva i Juve će sigurnobiti stavljen na kušnju.

alex-sandro

Posljednja dva kotačića u obnavljanju ionako jake momčadi trebala bi doći u vezni red. Adrien Rabiot sigurno odlazi iz PSG-a, Giovanni Lo Celso još uvijek je prezelen da vodi igru ekipe koja cilja na Ligu prvaka, stoga tu katarski šeik želi čak dvije zvijezde. Prvi je N'Golo Kante, možda i najbolji zadnji vezni na svijetu. Njegov Chelsea nije izborio Ligu prvaka, a ovakav je igrač zaslužuje igrati i postoje signali da ga je Chelsea voljan pustiti za odgovarajuću cijenu. 

kante-igrac-sezone

Drugi pik za pojačavanje veznog reda je Miralem Pjanić, kojeg je i Juventus spreman pustiti ako ih ponuda "izuje iz cipela". Stara dama je dovođenjem Ronalda odradila pravi blockbuster transfer i navijači nakon toga ne bi bili pretjerano razočarani čak i ako bi klub prodao Pjanića. Naravno, svoju priliku tu vidi lukavi šeik koji samo čeka signal da isplati novu basnoslovnu cifru.

Napadačku liniju u PSG-u nemaju namjeru mijenjati niti nadograđivati. Uostalom, nema nikakve potrebe mijenjati nekoga u magičnom trojcu Neymar - Cavani - Mbappe.

2

Ako u Parizu uspiju u namjeri te dovedu spomenute mete, oformili bi značajno jaču momčad od one lanjske, koliko god to zvučalo čudno, pa i nemoguće. Kvaliteta koju nose Bonucci, Alex Sandro, Kante i Pjanić najviše je svjetske klase i nema ekipe koju ova četvorka ne bi pojačala. 

Učitaj još novosti