23. 07. 2018 - 19:49
KIMI OTVORIO DUŠU: Jasno i glasno recite ako želite da...
907
Shares
KIMI OTVORIO DUŠU: Jasno i glasno recite ako želite da propuštam Vettela!

FINAC IZGUBIO STRPLJENJE

KIMI OTVORIO DUŠU: Jasno i glasno recite ako želite da propuštam Vettela!

Sport.ba
23. 07. 2018 - 19:49
0
Shares

Kimi Raikkonen zatražio je od svoje ekipe da jasno i glasno kažu što žele u trenutku dok je iza njega bio Sebastian Vettel na bržim i svježijim gumama nakon što je već preispitivao ispravnost taktike s drugim zaustavljanjem u boksu.

"Ledeni Finac" je prvi ušao u boks od vodećih vozača i zato se našao ispred Vettela koji je imao puno svježije gume i koji je očekivao da će ga Kimi brzo propustiti kako ne bi gubio vrijeme.

raikkonen-pol-pozicija-s

Ali Raikkonen je krug za krugom zadržavao svoju poziciju, a frustirani Vettel u jednom je trenutku blokirao prednje kotače na kočenju za najsporiji zavoj na stazi i pitao momčad vide li temperature guma. Nakon što je momčad potvrdila da vide, Vettel je ljuto odgovorio ‘i šta čekate?’.

I dok je Raikkonen i dalje držao poziciju ispred Vettela, u priču se umiješao i Jock Clear. “Svjestan si da moramo paziti na gume, oba bolida moraju paziti na gume”, rekao je Clear Raikkonenu.

vettel-raikkonen

“Vas dvoje ste na različitim strategijama, vaše strategije su nešto drukčije pa bismo htjeli da ne zadržavaš Seba. Hvala ti.”

Raikkonen je uzvratio i pravio se da ne razumije o čemu mu momčad govori, na istoj stazi gdje se sličan igrokaz riječima odvijao i prije osam godina s Massom i Alonsom u glavnim ulogama.

raikkonen

“Izgubi što manje vremena možeš, ali učini to gdje možeš. Seb je sposoban ići brže, ali oštećuje svoje gume. I ti isto moraš paziti na njih.”

“Želite li da ga pustim? Samo mi recite.”

ferrariMomčad je Raikkonena nakon Vettelova odustajanja pozvala u boks po nove gume, baš kao što je to učinio i Mercedes s Bottasom pa kasnije i s Hamiltonom koji to nije odlučio poslušati nakon konfuzije preko radija. Finac jeuzvratio s ‘jeste li sigurni’, a na kraju ih je poslušao i završio treći iza dva Mercedesa.

Učitaj još novosti