23. 07. 2018 - 16:58
VIJEST DANA: Stara dama popustila, Miralem Pjanić u nestvarnom...
907
Shares
VIJEST DANA: Stara dama popustila, Miralem Pjanić u nestvarnom transferu napušta Torino!

ITALIJANSKI MEDIJI TVRDE

VIJEST DANA: Stara dama popustila, Miralem Pjanić u nestvarnom transferu napušta Torino!

Sport.ba
23. 07. 2018 - 16:58
0
Shares

Italijanski nogometni prvak Juventus spreman je prodati Miralema Pjanića, a umjesto njega dovesti igrača Lazija Sergeja Milinkovića-Savića, pišu mediji na Apeninima. Pjanić se povezuje sa nekoliko bogatih evropskih klubova, a navodno je za njegove usluge Manchester City spreman platiti 100 miliona eura.

“Premium Sport” izvještava da Juventus nije kategorično protiv prodaje veznjaka, dok su razgovori za obnovu ugovora navodno “na čekanju”. Generalni direktor ‘stare dame’ Giuseppe Marotta, kako se ističe, već kontaktirao predsjednika Lazija Claudija Lotita u vezi Milinkovića-Savića, prenosi Football Italia.

Tri velika kluba su se pominjala kao nove destinacije Miralema Pjanića. City, Chelsea i Barcelona ostali su zainteresovani za usluge našeg reprezentativca, a čini se kako su bitku dobili Građani koji su poslali ogromnu ponudu na adresu "Stare dame".

football-soccer-manchester-city-news-conference

Naime, kako prenose svjetski mediji Pep Guardiola je imao razgovor sa Miralemom Pjanićem, a pored toga poslao je Juventusu poruku od 100 miliona eura. Ali, ruku na srce, sam Pjanić još uvijek nije odlučio da li će napustiti Juventus i pojačati neki drugi klub.

Pjanić je svoju karijeru počeo u Metzu nakon kog je prešao u Lyon. U Juventus je stigao 2016. godine za 32 miliona iz Rome. Odigrao je 91 utakmicu i postigao 15 golova.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti