22. 07. 2018 - 19:46
NESUĐENI HENRYJEV NASLJEDNIK NADOMAK IZNENAĐUJUĆEG TRANSFERA:...
907
Shares
NESUĐENI HENRYJEV NASLJEDNIK NADOMAK IZNENAĐUJUĆEG TRANSFERA: Unitedova zvijezda blizu odlasku u redove rivala!

ANTHONY MARTIAL

NESUĐENI HENRYJEV NASLJEDNIK NADOMAK IZNENAĐUJUĆEG TRANSFERA: Unitedova zvijezda blizu odlasku u redove rivala!

Sport.ba
22. 07. 2018 - 19:46
0
Shares

Još samo jedna u nizu priča - trebao je biti jedan od najvećih, a onda je sve krenulo naglo silaznom putanjom. Izuzetak nije ni ofanzivac Uniteda Anthony Martial, nesuđeni nasljednik Thierry Henryja. Prije samo tri godine najavljivan je kao najveća nada francuskog nogometa.

U nepune tri sezone u dresu Monaca Martial je oduševio sve nogometne zaljubljenike svojim prodorima, fizičkom snagom i 'njuhom za gol'. Nakon odlične sezone 2014./15'. u dresu Kneževa, na jesen sljedeće sezone u transferu vrijednom čak 60 miliona eura, tada 19-godišnji Francuz, potpisao je za Manchester United. Bio je to posao iz snova. I sve je bilo baš idealno.

Tamo je odlično krenuo - 17 pogodaka u prvoj sezoni za 'Crvene vragove' odlična bi bila premijerna sezona i za puno iskusnije igrače. Ipak, dolaskom Josea Mourinha na kormilo velikana s "Old Trafforda" označilo je početak silazne putanje za povremenog reprezentativca Tricolora koji je od 2015. godine upisao samo 18 nastupa i mizerni jedan pogodak u dresu 'Les Bluesa'.

mourinho

Uz to, izgubio je mjesto u početnom sastavu Uniteda te se kroz dvije sezone nakupila poprilična razina nezadovoljstva trenutno 22-godišnjeg Martiala čiji je razvoj potpuno upao u fazu stagnacije pod 'Specijalnim' portugalskim trenerom. Iz tog razloga, zatražio je transfer iz Manchestera, a prvi u redu za njegove usluge stoje niko drugi do Chelsea, Bayern Munchen i Borussia Dortmund.

chelsea-1-0-southampton

Klub sa "Stamford Bridgea" je onaj koji definitivno najviše može ponuditi, u finansijskom smislu, a poznavajući njihovog novog trenera Maurizija Sarrija i njegovu filozofiju, izvjesno je kako bi se Martial sjajno uklopio u tim iz plavog dijela Londona. Ipak, teško je za očekivati da će Mourinho tako lako prepustiti svog igrača u kojem leži veliki potencijal, a pogotovo ne direktnom ligaškom konkurentu. Međutim, nikad se ne zna.

bayern

Upravo iz navedenog razloga, Bayern je druga solucija gdje bi Francuz mogao nastaviti karijeru, prenose britanski mediji. Koliko će Bavarci uspjeti smekšati engleski klub svojom finansijskom ponudom jedno je pitanje, a Mourinho kod kojeg Martial nije u plan, ipak ne želi prodati svog igrača.

borussia-dortmund

Pomalo stidljivo u igri je i klub iz Dortmunda, koji je izgleda tek treća opcija za Francuza. Ranije je Juventus spominjan kao sasvim izgledna solucija, ali dolaskom Ronalda sigurno je da od toga neće biti ništa.  Sigurno je jedno - i sam Jose zna da nema smisla držati nezadovoljnog igrača u svlačionici…

(Sport.ba)

Učitaj još novosti