22. 07. 2018 - 13:51
KRAJ ERE WARRIORSA? Houston "skuplja" paklen tim za narednu sezonu
907
Shares
KRAJ ERE WARRIORSA? Houston

DOLAZI ALL STAR IGRAČ

KRAJ ERE WARRIORSA? Houston "skuplja" paklen tim za narednu sezonu

Sport.ba
22. 07. 2018 - 13:51
0
Shares

Golden State Warriorsi naredne sezone će imati vjerovatno najbolji tim koji je ikada neka ekipa imala od kada se igra NBA liga. Mnogi su mišljenja da se naredna sezona ne treba ni igrati, obzirom da se već zna ko je pobjednik. Ratnici u svom sastavu imaju pet All-Star igrača, i to perfektno postavljenih svaki na svojoj poziciji. Curry, Thompson, Durant, Green i Cousins činit će strah i trepet naredne sezone na NBA parketima.

25warriors-web-master768

Pravo je pitanje ko, ili da li uopšte neko može parirati ovako moćnim Warriorsima koji su se i ove sezone prošetali do naslova. 

Možda samo Boston, sa Irvingom, Haywardom, Tatumom i ostalima, ali pravo je pitanje mogu li ostali igrači iznijeti toliki teret drugu godinu zaredom. No, čini se kako i Houston sprema strašan tim za narednu sezonu. Prelazni rok je još u toku, a klub iz Teksasa mogao bi pojačati Carmelo Anthony.

carmeloanthonyoi

Melo je već raskinuo ugovor sa Oklahomom i u okviru trade-a sa Atlantom razmijenio se Schroderom. Ali, čini se kako Hawksi nemaju namjeru zadržati Anthonya u svom timu naredne sezone, te će on postati slobodan igrač.

Kao takav, trebao bi pojačati Houston u kom igraju Harden i Paul. Čak je i prva violina Raketa James Harden poželio da Melo dođe u ekipu. 

Bilo kako bilo, bivši lider Nicksa još uvijek ima šta da pokaže, a ukoliko dođe u Teksas, Houston bi imao tim koji bi možda mogao parirati Golden Stateu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti