22. 07. 2018 - 09:14
Oglasio se Neymar povodom valjanja po terenu i opet nasmijao...
907
Shares
Oglasio se Neymar povodom valjanja po terenu i opet nasmijao milione navijača!

BRAZILSKA ZVIJEZDA

Oglasio se Neymar povodom valjanja po terenu i opet nasmijao milione navijača!

Sport.ba
22. 07. 2018 - 09:14
0
Shares

Velika zvijezda brazilskog fudbala Neymar ima neosporno veliki kvalitet, međutim nekad ga zasjeni njegova narav da na sve moguće načine pokušava iznuditi prekršaj. U velikom broju slučajeva, to je očigledna gluma i sudije su upoznate sa tim, tako da drže oko na njemu kada su sporne situacije u pitanju. U Rusiji je imao nekoliko takvih ispada, a postao je i predmet ismijavanja. Nakon svega javio se i sam Brazilac te pokušao objasniti zašto to radi.

neymarsp-getty-1200

"Vidio sam šale po društvenim mrežama i, iskreno, smatram ih duhovitim. Čak sam i ja neki dan na Instagramu objavio jedan takav video s djecom koja se previjaju. Međutim, moj nogomet se uglavnom svodi na driblinge, na igru jedan na jedan sa suparnikom. Što bih ja trebao, pitati protivnika: O, oprosti, možeš li se pomaknuti da zabijem gol? Naravno da ne mogu to učiniti, moram ga predriblati želim li ga proći. Moram napraviti nešto, a uobičajen potez protivnika je da me faulira ako me ne može drugačije zaustaviti", započeo je Neymar, pa nastavio objašnjavati zašto toliko često i lako pada.

 

 "Često sam brži od suparnika, oni me zaustavljaju prekršajem i zato je tu sudac da to sudi. Mislite li da ja želim da me svako malo fauliraju? Ne, to je bolno i neugodno. Poslije utakmice znam ostati i do četiri ili pet sati stavljajući led na noge. Komplicirano je ako to niste nikad doživjeli, nećete to nikad shvatiti", poručio je napadač. Očigledno je da sudije sve manje tolerišu njegovu glumu na terenu, a sada i uz pomoća VAR tehnologija, Neymaru će njegova gluma biti otežana. Ono što bi trebao više pokazivati su dobri driblinzi i lijepi golovi, jer on to svakako zna.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti