21. 07. 2018 - 23:22
Emery nije gotov: Potrošio je već 80 mil. eura, ali želi još...
907
Shares
Emery nije gotov: Potrošio je već 80 mil. eura, ali želi još veliku zvijezdu!

COMAN NA LISTI ŽELJA

Emery nije gotov: Potrošio je već 80 mil. eura, ali želi još veliku zvijezdu!

Germanijak.hr
21. 07. 2018 - 23:22
0
Shares

Unai Emery ove sezone već je doveo petoricu igrača, golmana Bernda Lena, braniče Stefana Lichtsteinera i Sokratisa Papastatophoulosa, veznjake Lucasa Torreiru i Mattea Guendouzija, nedostaje mu još jedna opcija u napadu i Arsenal će biti spreman za sezonu 2018/19.

lichtsteiner-2

Dosad je potrošio već 80 milijuna eura na ulazne transfere, a engleski mediji tvrde kako će njegov šesti potpis otkad je sjeo na klupu biti najskuplji, naime, namjerio se na Bayernovo krilo Kingsleyja Comana i spreman je ponuditi 50 milijuna eura Niki Kovaču za otkup njegova ugovora.

kingsley-coman-bayern-alcantara

Francuski internacionalac ljutit je jer je propustio minuli Mundijal i zakleo se kako će pokazati Didieru Deschampsu da ga je trebao voditi u Rusiju, a takav motiv potreban je španjolskom treneru želi li vratiti Topnike na vrh Premier lige.

Arsenalovi navijači oduševljeni su ovim potezom svog novog menadžera i pozdravljaju dolazak 22-godišnjeg krila Bayerna, ali još treba vidjeti kako on diše. Čini se da nema ništa protiv jer ga je jedan arsenalovac tagirao na objavu Arsenal TV-a „Koga bi Arsenal trebao dovesti“, a on mu je uzvratio lajkom na komentar.

bayern-kupio-comana-151958-234726-big

Emery se dosad najviše koncentrirao na pojačavanje momčadi u defenzivi, najveće ovosezonsko pojačanje zasad mu je bio urugvajski defenzivni veznjak Lucas Torreira za kojeg su iskrcali Sampdoriji 30 milijuna eura.

Doveo je i novog golmana, Bernda Lena, povremenog njemačkog reprezentativca za 25 milijuna erua iz Bayern Leverkusena, a obranu je učvrstio dvojac Sokratis – Lichtsteiner, branič dortmundske Borussije stigao je za 16 milijuna eura postavši treći igrač žuto-crnih, nakon Aubameyanga i Mkhitaryana, koji je u proteklih godinu dana stigao u klub, dok su Švicarca dobili besplatno po isteku ugovora u Juventusu.

bernd-leno

Radi osnaživanja bloka doveden je i Lorientov mladi veznjak Matteo Guendouzi za šest milijuna eura, ali on će se vjerojatno dobro namučiti prije nego izbaci nekoga od dvojca Xhaka – Ramsey iz udarne momčadi.

2

Sad kad je riješio probleme u obrani, Emery je krenuo po napadače i krila. Coman će imati veliku konkurenciju jer na pozicijama za koje se bori igraju ponajbolji igrači kluba, no ako je doista mislio dokazati Deschampsu da je bolji od Dembelea, Mbappea, Griezmanna i društva, nećemu biti teško najprije Emeryju dokazati da je rješenje za udarnu momčad.

Učitaj još novosti