21. 07. 2018 - 21:53
ZRINJSKI NASTAVIO PO STAROM: Prvaci pokorili Tušanj, poništen...
907
Shares
ZRINJSKI NASTAVIO PO STAROM: Prvaci pokorili Tušanj, poništen regularan pogodak Bilbiji

PREMIJER LIGA BIH

ZRINJSKI NASTAVIO PO STAROM: Prvaci pokorili Tušanj, poništen regularan pogodak Bilbiji

Sport.ba
21. 07. 2018 - 21:53
0
Shares

Aktuelni prvak BiH, ekipa Zrinjskog, slavila je večeras na "Tušnju" protiv Slobode s 1:0 i tako uspješno počela i novu sezonu u Premijer ligi. Gledaoci nisu mogli posmatrati baš lijep fudbal, ali pobjeda je pripala mostarskom timu.

Početak duela pripao je domaćima, koji su imali više loptu u svojim nogama, ali nisu stvorili neku pravu priliku. A onda u 30. minuti šok. Miloš Filipović je centrirao s desne strane, čini se da mu je lopta preletila preko noge, pa je pogodio stativu, a golman Vukliš katastrofalnom reakcijom smjestio je iza gol linije. 0:1.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, a u nastavku su Tuzlaci zaigrali nešto bolje. Imali su terensku nadmoć, ali Plemići su iako oslabljeni rutinski sačuvali prednost i zasluženo u Mostar nose izuzetno bitna tri boda.

Treba istači i to da je u 79. minuti poništen pogodak Nemanje Bilbije zbog ofsajda, iako smo na ponovljenom snimku vidjeli da je gol zapravo potpuno regularan. Srećom to nije utjecalo na rezultat.

Sloboda: Vukliš, Terzić, Vasiljević, Salihović, Husejinović (od 58’ Pršeš), Baraban, Smajić (od 67’ Vidović), Ivetić, Livančić, Hadžanović, Alispahić.

Zrinjski: Brkić, Galić, Barišić, Čirjak (od 69’ Perišić), Jović (od 66’ Bekić), Pezer, Todorović, Jakovljević, Filipović (od 81’ Bekrić), Kadušić, Bilbija.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti