21. 07. 2018 - 17:13
U ABA ligi ćemo naredne sezone gledati Golden State
907
Shares
U ABA ligi ćemo naredne sezone gledati Golden State

MORNAR IZ BARA REDA POJAČANJA

U ABA ligi ćemo naredne sezone gledati Golden State

Sport.ba
21. 07. 2018 - 17:13
0
Shares

28. septembra počinje novo izdanje ABA lige. Timovi se pojačavaju, a sa novim rosterom će u sezonu i četvrti klub iz prošle sezone, Mornar iz Bara.

Klub u vlasništvu braće Pavićević poznat je po tom što ga uglavnom čine američki igrači. Drugačije neće biti ni naredne sezone, kada će Mornar vjerovatno opet moći sastaviti petorku od košarkaša iz Amerike.

Najbolji igrač iz prethodne sezone Derick Needham napustio ja klub, a Mornar je ekspresno pronašao zamjenu. Sa univerziteta će u Bar Khadeen Carrington, košarkaš koji je u prošloj sezoni ubacivao približno 16 poena po utakmici i dodavao oko četiri asistencije. Igrao je i u ljetnjoj ligi za Detroit, ali nije uspio da se domogne ugovora.

U Mornar su pored Carringtona stigla još dva Amerikanca. Winston Shepard i Andre Spight. Oba sa univerziteta,

Shepard je za filijalu Golden Statea odigrao 19 utakmica i ubacivao približno 10 poena uz 6 skokova, dok je Spight za Kolorado ubacivao 22 poena uz 4 asistencije i 4 skoka.

Ugovore su sa Mornarom produžili Vranješ, Luković, Mićović i Vujošević. Ukoliko ovi Amerikanci budu pravi u dresu Mornara nema sumnje kako će se ovaj klub opet domoći nastupa u play-offu. 

Prvi čovjek Mornara, Đoko Pavićević, uporedio je svoj tim sa Golden Stateom.

"Očekujemo još pojačanja. Svi će biti iznenađeni našim stilom igre. Nemojte se zaprepastiti kada dobijete Golden State iz Bara, naspran Golden Statea iz "Bay Area"-e",  kaže Pavićević.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti