21. 07. 2018 - 11:39
Ovo je 11 Hrvata koji su već uradili transfere karijere:...
907
Shares
Ovo je 11 Hrvata koji su već uradili transfere karijere: Rušenje rekorda na sve strane!

ODLIČNI IGRAČI

Ovo je 11 Hrvata koji su već uradili transfere karijere: Rušenje rekorda na sve strane!

Sport.ba
21. 07. 2018 - 11:39
0
Shares

Hrvatska selekcija je odigrala odličan Mundijal u Rusiji, a to je prilika osim za promociju države i za promociju njih samih. Nema sumnje da će oni igrači koji su igrali naći dobre angažmane s obzirom da ih sada svi žele. Međutim, osim njih samih otvorili su Hrvatsku na fudbalskoj mapi svijeta, pa se sada ekipe raspituju i za Hrvate koji nisu bili članovi tih 20 najboljih iz Rusije. Pogledajmo koji hrvatski igrači su već napravili svoje transfere.

Krećemo s golmanom, tu je Karlo Letica, sada već bivši golman Hajduka koji je za tri miliona eura preselio u redove Club Bruggea.Napravio je ogroman korak unaprijed, ima tek 21 godinu i jedan je od najboljih mladih hrvatskih golmana.

7b222736ac393e1d90b9

U obrani krećemo od lijeve strane gdje je reprezentativni bek Ivan Strinić koji je prošlog ljeta iz Napolija prešao u redove Sampdorije, a sada je ostvario transfer karijere i zaigrat će za veliki Milan koji ga nije platio jer mu je istekao ugovor.

0000006271-685-375-cut

Stoperski dvojac čine dvojica reprezentativaca i dvojac oko kojeg se vodila zadnja dilema za putnika u Rusiju, Duje Ćaleta-Car i Matej Mitrović. Iako je Mitrović možda i bolje krenuo u karijeri i do prije dvije godine izgledao kao sigurnija opcija, nakon odlaska u Bešiktaš karijera mu je krenula nizbrdo, Turci su ga posudili Bruggeu koji ga je sada i otkupio za 3,5 milijuna eura. Duje Ćaleta-Car nakon sezone karijere odradio je i transfer karijere, kupio ga je Marseille za 19 miliona eura od Salzburga s kojim je igrao polufinale Europa lige.

duje-caleta-car

Na desnoj je strani bivši kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna koji je nakon isteka suspenzije i odlaska iz Šahtara potpisao za talijanski Cagliari gdje će vjerojatno i zaključiti inozemnu karijeru. Srna ima 36 godina. Na dvojici veznjaka je spoj mladosti i iskustva.

darijo-srna

Tu je Mate Maleš, novi dobar angažman pronašao je u rumunskom Cluju koji je tamošnji prvak, a baš je jučer debitirao u dresu novog kluba.

Kraj njega je sada već bivši Dinamov dragulj Ante Ćorić kojeg je dovela Roma za šest miliona eura.

Kad su krila u pitanju tu su bivši igrač Hajduka, brzonogi Ante Erceg i mladi kreator Alen Halilović koji kreće u najveću avanturu života. Ante Erceg će naredne sezone nastupati u redovima Brondbya. Halilović je ispao s Las Palmasom u La Ligi, ispao je i njegov matični HSV u Bundesligi, no bivši veliki talent Dinama pronašao je novi angažman u Milanu.

Napad je također spoj iskustva i mladosti, tu su Ivan Santini i Stipe Perica. Santini je možda i najpodcjenjivaniji hrvatski napadač, zabio je 26 golova ukupno u posljednje dvije sezone Ligue 1 u Caenu, no sada se vraća u Belgiju iz koje je i stigao u Francusku. Ovog puta potpisao je za Anderlecht i s 29 godina ostvario je transfer karijere. Plaćen je tri miliona eura, a trebao bi im pomoći da se vrate na tron. Tu je i Stipe Perica koji je iz Udinesea poslan na posudbu u Frosinone. Treba spomenuti i Bornu Sosu koji je otišao u Stuttgart iz Dinama i na kojem je budućnost hrvatske lijeve strane, a transfer karijere ostvario je i Katić koji je iz Slaven Belupa otišao u Glasgow Rangerse . Evo kako bi izgledala postava od svih ovih igrača.

15321558198937

Ima tu dosta nepoznatih imena za ove prostore, ali i dobro poznatih prekaljenih imena. Ko će od Hrvata još mijenjati sredinu u ovom prelaznom roku, ostaje da vidimo.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti