20. 07. 2018 - 19:00
Mamić: Ja sam ih napravio milionerima, a sada me ne poznaju
907
Shares
Mamić: Ja sam ih napravio milionerima, a sada me ne poznaju

O HRVATSKIM IGRAČIMA

Mamić: Ja sam ih napravio milionerima, a sada me ne poznaju

Sport.ba
20. 07. 2018 - 19:00
0
Shares

Zdravko Mamić, bjegunac nepravosnažno osuđen na šest i pol godina zatvora zato što je Hrvatsku (12) i Dinamo (116) oštetio za 128 milona kuna, u Međugorju se u ekskluzivnom intervjuu povjerio Dnevnom avazu.

Požalio se na sudski proces i progon kojem je izložen. Poručio je kako "posjeduje informaciju kako mora biti čuvan jer ga se planira oteti".

Dotaknuo se, naravno, i sportskih tema. S emocijama je diskutirao o uspjehu hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

mamic519019020170614115600

"Niko me ne spominje"

Potvrdio je kako i njemu pripadaju pojedine zasluge za uspjeh. 

"U Dinamu sam 48 godina. Nazivali su me najmoćnijim čovjekom u hrvatskom nogometu. Valjda i ja imam neke zasluge u uspjehu reprezentacije. Iako vidim da me ne spominju. Međutim, neosporno je da je ovo kulminacija našeg uspjeha kroz baze koje smo napravili. Pa ja sam djecu poput Modrića, Lovrena, Kovačića i Ćorluku doveo kao izbjeglice iz Bosne i Hercegovine. To su neosporne činjenice. Vidite, ja sam te dečke učinio milijunašima. Bio sam im poput očeva. Međutim, nitko ništa. Svi nekome zahvaljuju. Mene nitko ne spominje. Nitko ne spominje ni Šukera ni Mamića. Moram biti iskren i kazati - prisutan je strah. Ne smije nas se hvaliti jer bi pojedinci bili izvrgnuti napadima", konstatirao je Zdravko Mamić.

mamic

"Nemam problem raditi u BiH"

Naglasio je kako je i dalje potresen progonom zbog kojeg pati njegova ljubav s nogometom.

"Ne mogu iz ove kože. Ovdje se sada mogu posvetiti sebi. Imam vremena razmišljati o životu, što sam napravio, jesam li negdje pogriješio, što sam još mogao. Međutim, tužno je da ne mogu uživati u nečemu što sam stvarao. I zaista sam tužan zbog toga. Amar Osim priča o mojim zaslugama, priča Zlatko Zahovič, koji se ne može načuditi da Hrvatska ne da priznanja Mamiću. Svi me zovu. Džajić me zove. Svi me zovu i čestitaju", rekao je.

Na upit o eventualnom radu u bosanskohercegovačkom nogometu odgovarao je tajnovitim tonom.

"Moći ćete me vidjeti svugdje. Ići ću tražiti neke nove talente. Ne razmišljam o nekom pravom i konkretnom angažmanu jer ne znam koliko će sve ovo trajati. Međutim, ići ću u Sarajevo. Ići ću gledati utakmice. Sada su mi u fokusu Zrinjski, Brotnjo, Široki. Nemam problem raditi u bilo kojem klubu u Bosni i Hercegovini. Nogomet mi je u krvi. Teče mi u venama. Dinamo mi je sve u životu, ali nemam problem da radim negdje drugdje, odnosno da organiziram omladinsku školu, pronalazim darovitu djecu i da nudim svoja iskustva. Ipak, za svoj rad potreban mi je psihološki mir. Vidjet ću koliko mi prilike dozvole zbog sigurnosne situacije", kazao je i potom otkrio kako se osjeća "ugroženo, osobito zbog najavljene otmice."

zdravko-mamic

"Ćiro se ponio nekorektno, a Dalićevu smjenu nisam tražio"

Razgovor oči u oči nije mogao proteći bez spominjanja Miroslava Ćire Blaževića.

"Volim ga, ali u ovoj mojoj situaciji nije se ponio korektno jer zna što je i kako radio Mamić. On je radio sve samo da navuče bijes medija i politike na mene. Nisu to bili komplimenti, nego naguravanje na mene. Isto sada to radi. Nikada nije rekao da je ovaj uspjeh reprezentacije plod Zdravka Mamića. On ne može preboljeti da nije broj jedan i ne može se s tim pomiriti. Nije korektan ni prema Šukeru."

Zdravko Mamić opovrgnuo je informaciju kako je još prije Svjetskog prvenstva u Rusiji namjeravao smijeniti aktualnog hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

"Sve što je napisano o mojem odnosu s Dalićem je laž. I nije točno da sam ga ja postavio. Njega je doveo Šuker i to je istina. Meni je drago zbog njega. Drago mi je zbog reprezentacije. Nisam ga doveo, ali se ispostavilo da se nisam tome protivio, što je točno. Nije ni istina da sam tražio njegovu smjenu nakon turneje u Americi", ispričao je nekadašnji prvi čovjek hrvatskog nogometa Dnevnom avazu. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti