19. 07. 2018 - 18:49
PEREZ SPREMIO PREKO 400 MILIONA: Stižu četiri vrhunska...
907
Shares
PEREZ SPREMIO PREKO 400 MILIONA: Stižu četiri vrhunska pojačanja, navijači će brzo zaboraviti Ronalda!

COURTOIS SKORO PA SIGURAN

PEREZ SPREMIO PREKO 400 MILIONA: Stižu četiri vrhunska pojačanja, navijači će brzo zaboraviti Ronalda!

Sport.ba
19. 07. 2018 - 18:49
0
Shares

Real Madrid je spremio 432 miliona funti za potrošnju. Stižu četiri nova pojačanja iz tri različite evropske lige! Real Madrid nije napravio još niti jedan transfer, pa možete zamisliti kakvo će pojačanje zamijeniti Cristiana Ronalda koji je nedavno otišao u Juventus.

Portugalac je ovog ljeta napustio Real Madrid zbog Juventusa, što je došlo kao šok cijelom nogometnom svijetu, nakon što je proveo nevjerovatnih devet godina na Bernabeu u kojima je postigao 450 golova kako bi postao Realov vodeći strijelac, pomažući im da osvoje četiri naslova Lige prvaka u tom procesu.

Kako će neko to stignuti? Pa, Madrid obično nije klub koji inače ima problema sa novcem i čini se da je već u tijeku transfer posao španskih divova, koji će sigurno dovesti velika imena na brojnim pozicijama, a ne samo u napadu.

Počevši od gola, Marca tvrdi da je transfer golmana Chelseaja Thibaut Courtoisa već gotov i da će ga Real Madrid platiti oko 30 miliona funti. Jedan od najboljih vratara na svijetu, Courtois je upravo imao vrlo solidno Svjetsko prvenstvo sa Belgijom, pomažući im da završe na trećem mjestu, a on je u prošlosti branio za Atletico Madrid u La Ligi, tako da mu španjolski nogomet neće biti stran.

skysports-courtois-thibaut-chelsea-4236888

U odbrani, Alvaro Odriozola je već potpisan na desnom beku nakon što je nastupio kao vrhunski maldi talenat u Real Sociedadu, ali forma Raphael Varanea za pobjednike Svjetskog prvenstva Francusku, zasigurno pokazuje kako nema potrebe dovoditi drugog stopera uz Sergio Ramosa ovog ljeta.

odriozola-jordi-3c-jpg-1151390924

U veznom redu, Calciomercato povezuje Los Blancose sa ponudom od oko 102 miliona funti za visoko rangiranog veznjaka Lazija Sergej Milinković-Savića, koji bi mogao biti savršena dugoročna zamjena za glavnog i odgovornog Luku Modrića, a možda i da dadne novom menadžeru Julenu Lopeteguiju drugu opciju nad Tonijem Kroosom, čija je forma prošle sezone bila prosječna. Ipak, sigurno ima mjesta za Milinković-Savića nakon očaravajućih nastupa u Seriji A koji su ga povezali sa nizom drugih vrhunskih klubova većinu ovog ljeta.

Konačno, u vrhunskom dvostrukom zamahu, Daily Star tvrdi da je Real Madrid u odličnoj poziciji da potpiše Chelseajevog napadača Eden Hazarda i Bayernovog stroja Roberta Lewandowskog u kombinaciji od 300 miliona funti.

To bi moglo biti ukupno 432 miliona funti potrošeno na nove igrače, ali to gradi Madridu potencijalno vrlo dobar tim, koji će sigurno biti bolji od onoga koji je završio treći prošle sezone u La Ligi, dok su također uživali i u Ligi prvaka, iako je to bilo sve zbog Loris Kariusa i njegovih greški.

Ronalda je možda nemoguće zamijeniti, ali u napadu Hazard i Lewandowski podržavani iz veznog reda od strane Sergej Milinković-Savića i jednim od najboljih vratara na svijetu bi moglo značiti da će se evropski prvaci boriti na svim frontovima sljedeće sezone.

Iako nije Ronaldo, Lewandowski je zabilježio 254 gola u svom vremenu u Bundesligi što pokazuje da bi mogao biti najbliži Real Madridu i njihovom najboljem strijelcu koji je već sada bivši igrač.

Učitaj još novosti