19. 07. 2018 - 09:11
NIKO KOVAČ PRAVI VELIKU ČISTKU: Četiri zvijezde napuštaju...
907
Shares
NIKO KOVAČ PRAVI VELIKU ČISTKU: Četiri zvijezde napuštaju Bayern za rekordne cifre

KOVAČ SE NE ŠALI

NIKO KOVAČ PRAVI VELIKU ČISTKU: Četiri zvijezde napuštaju Bayern za rekordne cifre

Sport.ba
19. 07. 2018 - 09:11
0
Shares

Novoizabrani šef struke Bayerna Niko Kovač imat će ozbiljan zadatak naredne sezone. Cilj je nastaviti dominaciju u njemačkom šampionatu, ali ono bitnije je dobar plasman u Ligi prvaka. Bayern ima veliki renome i sve osim same završnice najelitnijeg evropskog takmičenja je pravi neuspjeh. Kovač je počeo sa pripremama ekipe za narednu sezonu, gdje će morati biti konkurentni na više polja. Cilj je i preuzimanje kupa kojeg su prethodne sezone izgubili od Frankurta, upravo bivšeg kluba Nike Kovača.

fcbhippo-3axtralargesixteentonine-v-1513843154726

Međutim, prije nego krene u kupovinu mora prodati nekoliko igrača, a među njima su Arturo Vidal, Jerome Boateng, Thiago Alcantara i Juan Bernat, dok je budućnost Jamesa Rodrigueza i dalje nepoznata.

 

Povratak Vidala u Serie A nešto je što se spominje već mjesecima. Bivši igrač Juventusa najprije je bio blizu Intera, a sada je Napoli taj koji ga želi, posebno njegov novi trener Carlo Ancelotti. . Cijena veziste je oko 35 miliona eura. Na njegovoj poziciji je tu sad Leon Goretzka, koji je stigao iz Schalkea, pa je teško očekivati da Vidal ostane na Allianz Areni.

arturo-vidal-cropped-1rdd1z5z8a5jp1bo3iv5al3q9n

Dalje, Boateng je pao u formi i teško će dobiti prostor kod Kovača u novoj sezoni. Za iskusnog stopera raspitivao se Juventus, ali Bayern traži čak 80 miliona eura, što Stara dama ni u snovima neće platiti, pa će Bavarci morati spustiti cijenu.

jerome-boateng-bayern-munich-bb86ffqnrzgw1bc42dd7wzmav

Što se tiče Thiaga Alcantare, povezuje se s povratkom u Barcelonu, čije je i dijete. No, u cijelu priču uključio se i Real, jer novi strateg europskog prvaka Julen Lopetegui jako cijeni veznjaka, kojeg je zvao i u reprezentaciju Španjolske dok je bio njen izbornik. Ipak, i za njega Bayern za sada traži 80 milijuna eura, što je ipak previše i u današnjim okvirima.

thiago-alcantara-bayern-7cmc3t2f4uyb179xijx2d7mn7

Za kraj, možda i prvi kandidat za odlazak je Bernat. Španjolac pored Davida Alabe jednostavno ne može igrati i ako ne želi sjedjeti na klupi mora napustiti München. Spominjao se također Juventus, kojem su posljednjih godina zanimljivi igrači Bayern , a tu je i uvijek otvorena opcija povratka u Španjolsku, gdje je ranije nastupao za Valenciju.

juan-bernat-cropped-1tlmtm1y9ob2q18l8vg2csm3f5

Cilj Bayerna na početku prelaznog roka je prodati ova 4 fudbalera, kako bi oslobodili prostor za dovođenje novih, svježih pojačanja, te kako bi izbjegli probleme oko financijskog fair playa. Da bi izbjegao probleme, Bayern će od ova 4 igrača morati inkasirati 150-200 miliona, što je ogroman novac, ali i dobri igrači su u pitanju.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti