18. 07. 2018 - 23:09
E OVO JE VIJEST DANA: Barca dovodi sjajnog veznjaka za 70...
907
Shares
E OVO JE VIJEST DANA: Barca dovodi sjajnog veznjaka za 70 miliona eura!

BILD

E OVO JE VIJEST DANA: Barca dovodi sjajnog veznjaka za 70 miliona eura!

Sport.ba
18. 07. 2018 - 23:09
0
Shares

Velika je transfer bomba na pomolu – Barcelona bi mogla u svoje redove vratiti Thiaga Alcantaru. Njemački "Bild" javlja kako je ovaj 27-godišnji veznjak zatražio od uprave Bayerna da mu dopuste povratak u Barcelonu iz koje je otišao prije pet godina.

Thiago se ne vidi u planovima Nike Kovača, a želio bi se i vratiti na "Camp Nou" na kojem se svojevremeno nije uspio nametnuti. Sada je situacija drukčija i svakako bi bio standardan u veznom redu katalonske ekipe.

alcantara

Problem s ovim potencijalnim transferom bi mogla biti odšteta. Bayern Thiaga neće pustiti za manje od 70 miliona eura, a Barcelona bi željela platiti 10 miliona eura manje.

Otac veznjaka Bayerna Mazinho navodno je već obavio pregovore s Barcelonom o povratku sina. Alcantara je iz katalonskog kluba prešao na Allianz Arenu u ljeto 2013. godine za 25 mil. eura i ubrzo postao standardni prvotimac minhenskog kluba. Ipak, ove sezone povreda ga je udaljila s terena te je "Mundo Deportivo" tvrdio kako je njegov transfer iz Bayerna sve bliže zaključenju.

alcantara-ostaje-u-minhenu

No, te priče odlučno je još u januaru negirao sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić koji je je poručio da navijači Barcelone mogu zaboraviti na povratak igrača koji je produkt škole njihovog kluba.

"Thiago je produžio ugovor s Bayernom prošle godine i on ga s klubom veže do ljeta 2021. godine. Ovdje je jedan od glavnih igrača i nema šanse da napusti klub. Thiago će ostati u Münchenu", rekao je popularni Braco u razgovoru za" Bild". Zanimljivo, navodno se i Real raspitivao za njegove usluge.

salihamidzic

Međutim, istina je čini se malo drugačija. Naime, Niko Kovač već ima viziju kako bi njegova prva postava u Bayernu trebala izgledati. Prema svemu sudeći, u njoj nema mjesta za Thiaga kojeg je Bayern spreman prodati. Izgleda da je povratak u Kataloniju nikad bliže.

alcantara

Prema pisanju Radio Catalunya, mnogi trenutni igrači Barcelone u dobrim su odnosima s 27-godišnjim igračem sredine terena, s kojim su prošli omladinske selekcije u tom klubu, poput Jordija Albe, Busquetsa, Piquea i Sergi Roberta, a navodno su apelirali upravi Barce da ne propusti vratiti ovog plemenitog veznjaka u svoje redove. Sasvim sigurno jedan od transfera koji je na vidiku...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti