18. 07. 2018 - 22:50
RASPADA SE ŠAMPIONSKI TIM REALA: Nakon Zidanea i Ronalda još...
907
Shares
RASPADA SE ŠAMPIONSKI TIM REALA: Nakon Zidanea i Ronalda još jedna velika zvijezda napustila klub, a Modrić…

ODLAZI I BENZEMA

RASPADA SE ŠAMPIONSKI TIM REALA: Nakon Zidanea i Ronalda još jedna velika zvijezda napustila klub, a Modrić…

Sport.ba
18. 07. 2018 - 22:50
0
Shares

Raspada se šampionska momčad madridskog Reala. Nakon Cristiana Ronalda na izlaznim vratima je i francuski napadač Karim Benzema, a ko zna što još slijedi do kraja prijelaznog roka.

Real je u potrazi za svježom krvi, a za to vrijeme polako se rješava starijih zvijezda. Pobjednički brod napustio je Cristiano Ronaldo koji je završio u Juventusu, a prema Serie A mogao bi i drugi član nekadašnjeg Realovog trozubca (BBC – Bale, Benzema, Cristiano), a to je Benzema.

Njega pod svaku cijenu želi novi trener Napolija Carlo Ancelotti koji ga je vodio u danima dok je bio trener 'kraljevskog kluba'. Napoli već dugo sanja talijanski naslov, a za to im je potreban golgeter koji može isporučiti 25-30 golova po sezoni.

zidane-benzema

Ancelotti vjeruje da bi Benzema mogao biti taj, a spominje se da bi iznos od 45 miliona eura zadovoljio čelnike na Santiago Bernabeu koji bi ga tako pustili prema Napulju. Isto tako posljednjih mjeseci učestalo se spominje povratak Garetha Balea u Englesku pa bi tako Luka Modrić mogao doći u totalno promijenjenu svlačionicu u kojoj ne bi više bilo nekoliko starijih suigrača s kojima je bio u sjajnim odnosima.

modric

Inače, i Luka Modrić se dovodio u vezu odlaska iz Madrida. Hrvatski kapetan odigrao je fantastičan turnir, proglašen je najboljim igračem SP-a, ali kao što smo rekli u Realu su u izgradnji mlade momčadi, a na slučaju Ronalda pokazali su da nema nedodirljivih. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti