18. 07. 2018 - 20:15
KOVAČ I BRAZZO SPREMILI VELIKE PROMJENE U BAYERNU: Prodat će...
907
Shares
KOVAČ I BRAZZO SPREMILI VELIKE PROMJENE U BAYERNU: Prodat će četvoricu za 200 miliona i onda kreće juriš po pojačanja

I VIDAL NA TRANSFER LISTI

KOVAČ I BRAZZO SPREMILI VELIKE PROMJENE U BAYERNU: Prodat će četvoricu za 200 miliona i onda kreće juriš po pojačanja

Sport.ba
18. 07. 2018 - 20:15
0
Shares

Bayern je i prošle sezone ostao bez Lige prvaka. Niko Kovač je stigao u Munchen i odmah zasukao rukave. Cilj je zadržati apsolutni primat u Njemačkoj, a napraviti iskorak u najelitnijem fudbalskom takmičenju.

58

Sigurno je da će Bavarci pretrpjeti određene promjene u igračkom kadru, a čini se da će ovi igrači biti prodani: Arturo Vidal, Jerome Boateng, Thiago Alcantara i Juan Bernat. Također, budućnost Jamesa Rodrigueza i dalje je poprilično nepoznata. Pa krenimo redom...

Povratak čileanskog veznjaka u Serie A nešto je što se spominje već mjesecima. Bivši igrač Juventusa najprije je bio blizu Intera, a sada je Napoli taj koji ga želi, posebno njegov novi trener Carlo Ancelotti. Također, od sljedećeg posla Antonija Contea može ovisiti i transfer Vidala, koji je miljenik bivšeg trenera Chelseaja. Cijena veziste je oko 35 miliona eura. Na njegovoj poziciji je tu sad Leon Goretzka, koji je stigao iz Schalkea, pa je teško očekivati da Vidal ostane na "Allianz Areni". 

boateng-bayern

Dalje, Boateng je pao značajno u formi i teško da će dobiti veću priliku kod Kovača u novoj sezoni. Za iskusnog stopera raspitivao se Juventus, ali Bayern traži čak 80 miliona eura, što Stara dama ni u snovima neće platiti, pa će Bavarci morati znatno spustiti cijenu. Moglo bi tu biti još interesanata, pogotovo iz Premiershipa. 

thiago-alcantara

Što se tiče Thiaga Alcantare, povezuje se s povratkom u Barcelonu, čije je i dijete. No, u cijelu priču uključio se i Real, jer novi strateg evropskog prvaka Julen Lopetegui jako cijeni veznjaka, kojeg je zvao i u reprezentaciju Španije dok je bio njen izbornik. Ipak, i za njega Bayern za sada traži 80 miliona eura, što je ipak previše i u današnjim okvirima. Međutim, interes Barce je veliki, a i sam igrač ne krije da bi se volio vratiti na "Nou Camp".

Za kraj, možda i glavni kandidat za odlazak je Bernat. Španac pored Davida Alabe jednostavno ne može igrati i ako ne želi sjedjeti na klupi mora napustiti München. Spominjao se također Juventus, kojem su posljednjih godina zanimljivi igrači Bayern (baš je Douglas Costa stigao iz redova njemačkog vladara), a tu je i uvijek otvorena opcija povratka u Španiju, gdje je ranije nastupao s dosta uspjeha za Valenciju.

james-rodriguez-cropped-ka0a4t13vfyp1tzgtltm47rqg

Prodajom pomenutih fudbalera Bayern bi zaradio od 150 do 200 miliona eura, što bi mu bilo dovoljno da izbjegne probleme oko finansijskog fair-playa pred UEFA-om te dobije značajna sredstva za nova pojačanja ovog ljeta. Kojih će sigurno biti u Munchenu, pogotovo jer Kovač i naš Hasan Salihamidžić imaju već spremnu i listu želja.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti