18. 07. 2018 - 16:28
FIFA objavila najbolju postavu Svjetskog prvenstva: Velike...
907
Shares
FIFA objavila najbolju postavu Svjetskog prvenstva: Velike kritike od strane nezadovoljnih navijača!

ZANIMLJIVA POSTAVA

FIFA objavila najbolju postavu Svjetskog prvenstva: Velike kritike od strane nezadovoljnih navijača!

Sport.ba
18. 07. 2018 - 16:28
0
Shares

Mundijal u Rusiji je uspješno priveden kraju, podjeljene su medalje i za timske i za individualne uspjehe. Tako je "Zlatnu loptu" dobio Hrvat Luka Modrić, a najbolji mladi igrač je Kylian Mbappe, dok je najbolji golman Belgijanac Courtois. Bilo je dosta špekulacija ko će biti u najboljih 11 Mundijala u Rusiji, a sada imamo dogovor i na to.

5b4b8bbdfc7e931a5f8b45bf

Hugo Lloris (Francuska) izabran je na poziciji najboljeg vratara. Stoperski tandem čine Raphael Varane (Francuska) i Dejan Lovren (Hrvatska). Poziciju idealnog desnog beka pokriva Kieran Trippier (Engleska), odnosno Ashley Young (Engleska) na lijevom boku.

 

Luka Modrić (Hrvatska) i Paulinho (Brazil) na pozicijama su defenzivnih veznjaka.

modric1507

Napad predvodi Kylian Mbappé (Francuska). Ostatak napadačke linije čine Eden Hazard (Belgija) i Neymar (Brazil) na krilnim pozicijama, odnosno Antoine Griezmann (Francuska) na poziciji ofenzivnog veznjaka.

 

Korisnici društvenih mreža suviše se i ne slažu s navodnim izborom. Prepuni primjedbi, zamjeraju što je Thibaut Courtois (Belgija) izostavljen s popisa jer je nagrađen Zlatnom rukavicom koja se dodjeljuje najboljem vrataru. Kontroverze izazivaju Neymar i Ashley Young, kao i Paulinho na poziciji defenzivnog veznjaka. Na društvenim mrežama prevladava mišljenje kako je bilo višestruko boljih i istaknutijih pojedinaca.

screenshot-8

Društvenim mrežama šire se različiti komentari na ovaj odabir među kojima ima i šaljivih, a neki od njih su: "daleko najbolja momcad SP-a je kompletna ekipa juzne koreje koja je izvrsila desant na njemacku! ostalo sve prevara"; "Lloris samo nakon one blamaže sa Mandžukićem u finalu ne može biti tu"; "raketa je za paulinha televizija u boji... hazard za neymara također." i tako dalje. Postava je takva kakva je, a sami donesite odluku da li je realna i zaslužena za pojedince.

screenshot-3

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti