18. 07. 2018 - 15:34
Diego Godin pred odlukom karijere
907
Shares
Diego Godin pred odlukom karijere

ODLIČAN DEFANZIVAC

Diego Godin pred odlukom karijere

Sport.ba
18. 07. 2018 - 15:34
0
Shares

Diego Godin važi za jednog od najboljih defanzivaca Evrope, pruža odlične partijee u dresu Atletico madrida, a sada je pred velikom odlukom. Samo dvije su opcije, produžetak ugovora sa Atleticom, Simeone insistira da ostane, ili odlazak u Juventus. Madriđani računaju na emocije Godina, on ima klauzulu od 20 miliona eura koju će Italijani lako platiti, a Atletico će izjednačiti svaku ponudu Juventusa kada je ugovor Urugvajca u pitanju.

359286hp2

Za njega je Italija svakako izazov, veteran ima 32 godine, u Juventusu bi ostao tri sezone, formirao partnerstvo sa Chielinijem ili Benatijom, pošto se očekuje da će Juventus prodati Ruganija. Dolaskom Godina Juve bi zatvorio ionako strašnu odbranu, a jasno je da fudbalera privlači mogućnost napada na Ligu šampiona. Ipak finale se igra na stadionu Atletica, direktor Juventusa putuje u Madrid da ubijedi Godina da je ovo prava prilika da učestvuje u stvaranju historije, a Atletico bi morao da nađe zamjenu.

gettyimages-975170866-1

Godin je zaista na velikim mukama, da li produžiti vjernost klubu u kojem je postao ljubimac navijača, ili prihvatiti ponudu kluba koji je doveo najboljeg igrača svijeta i koji ima ogromne ambicije za naredn usezonu. Kakva će biti konačna odluka Urugvajca, ostaje da vidimo.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti