18. 07. 2018 - 07:40
Sarajevo: Muhamed Bikić započeo snimanje dokumentarca o...
907
Shares
Sarajevo: Muhamed Bikić započeo snimanje dokumentarca o legendarnom Keliju

VELIKI PROJEKAT

Sarajevo: Muhamed Bikić započeo snimanje dokumentarca o legendarnom Keliju

Sport.ba
18. 07. 2018 - 07:40
0
Shares

Nakon “Sportskog vremeplova”, “Hayat sporta”, “As exkluziva” i “Top mundijala” poznati bh. novinar Muhamed Bikić pokrenuo je novi projekat. Jučer je u Sarajevu počeo sa snimanjem filma o legendarnom Želimiru Vidoviću Keliju.

keli

“Mislim da će mi ovo biti projekt novinarske i životne karijere, jer sam ga godinama želio, sanjao realizirati, ali… Veliko hvala našoj Televiziji Sarajevo, koja je to istinski osjetila, prije svega ljudski, jer plemeniti Keli je igrao i živio za Sarajevo do posljednjeg daha", poručio je Bikić pa dodao:

4

"Veliko hvala Kelijevoj dragoj i ponosno porodici Borjana Vidović, Dajana Vidović, Softić Frau Miana Vidović – Žuža na bezrezervnoj pomoći i svima onima koji će učestvovati u realizaciji filma o legendarnom igraču FK Sarajevo Želimiru Vidoviću. Dakle, uskoro film koji će se pamtiti do sudnjeg dana 'HUMANI KELI'."

2

Snimanje u produkciji TV Sarajevo počelo je jučer na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a film govori o Želimiru Vidoviću, legendarnom i plemenitom fudbaleru koji je igrao i živio za Sarajevo do posljednjeg daha. Keli je bio i jeste simbol grada Sarajeva, ali i cijele Bosne i Hercegovine. U filmu će o bivšem asu Sarajeva govoriti, između ostalih, Muhidin Teskeredžić, Edin Bahtić, Mirza Kapetanović, Branislav Berjan, Mehmed Janjoš, Mehmedalija Žilić, Agim Nikolić, Zijad Švrakić, Amor Mašović i članovi Kelijeve porodice.

3

“Moja dosadašnja novinarska karijera, koja već traje 23 godine, itekako je vezana za legendarnog Kelija. Gdje god da sam radio, bilo za pisane ili elektronske medije, svakog 17. maja sam pisao reportaže u povodu Kelijeve godišnjice smrti. Posebno u periodu do 2004. godine dok nisu bili pronađeni njegovi posmrtni ostaci, jer sam imao veliku želju da ga ukopaju na dostojanstven način kako je i zaslužio. Kada su pronađeni posmrtni ostaci, tog dana mi je prvom javila Kelijeva draga supruga Borjana i odmah sam objavio na TV Hayat gdje sam u to vrijeme bio autor serijala 'Sportski vremeplov'. Inače, kako vole reći moji dragi Vidovići, Borjana, Dajana i Miana, ja sam dio njihove porodice, jer sam uvijek uz njih, ne samo 17. maja. Uvijek je u mojim pričama, redovno idem na Kelijev grob, odam počast heroju, simbolu Sarajeva za koji je Keli igrao i živio do posljednjeg dana. Mislim da je ovaj film nešto najveće za mog života što mogu napraviti, jer je Keli naš Valter”, rekao nam je Bikić, koji je ujedno i dopisnik našeg portala.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti