17. 07. 2018 - 23:11
Potpuni remont Chelseaja: Odlazi sjajni belgijski dvojac i...
907
Shares
Potpuni remont Chelseaja: Odlazi sjajni belgijski dvojac i Willian, stižu VRHUNSKA pojačanja

SARRI PRAVI NOVI TIM

Potpuni remont Chelseaja: Odlazi sjajni belgijski dvojac i Willian, stižu VRHUNSKA pojačanja

Germanijak.hr
17. 07. 2018 - 23:11
0
Shares

Maurizio Sarri, novi strateg na klupi londonskog Chelseaja, odlučio je napraviti potpuni remont u svom novom angažmanu. Za povratak Bluesa na vrh premierligaške tablice, talijanski trener ima detaljno analiziran i pripremljen plan, a kako bi to ostvario namjerava osvježiti kadar i dovesti igrače koji odgovaraju njegovom stilu igre koji će nastojati implementirati u svlačionici od prvog dana.

sarri

Dokaz tomu je i prvo službeno pojačanje – njegov omiljeni veznjak Jorginho, koji je bio redovni starter u srcu veznog reda u Napoliju koji će svoje mjesto sigurno pronaći i u početnoj postavi kluba iz plavog dijela Londona.

Veliki problem za 59-godišnjeg trenera bit će zadržavanje belgijskog dvojca Edena Hazarda i Thibauta Courtoisa za koje je Real Madrid, prema pisanjima belgijskih i španjolskih medija, sveukupno ponudio 225 milijuna eura – 170 milijuna za ofenzivca, a ostatak za vratara Belgije.

Hazard je već najavio svoj odlazak i 'dao mig' Realu riječima: „Zna se moj preferirani klub u koji bi htio otići“, dok je i Courtois spreman za novi izazov u karijeri. Ukoliko bi došlo do ovih spektakularnih transfera - koji se čine nestvarni, a u realnosti su već u fazi pregovora - svoj odlazak engleskim medijima je najavio i kapetan Gary Cahill, ali obrana Chelseaju neće biti problem.

Iako je izgledno da još jedan Sarrijev ljubimac iz Napulja – Kalidou Koulibaly – neće biti dostupan ovaj prijelazni rok, barem ne za Chelsea, pri kraju su transfera Danielea Ruganija iz Juventusa. Igrač je to koji je tehnički potkovan, tip braniča kakav je Sarriju potreban za igru kratkih paseva koja se gradi od zadnje linije, a pošto 23-godišnji Daniele nije standardan u Juventusu, dat će sve od sebe da dokaže kako je Stara dama pogriješila prepustivši ga lako Bluesima.

rugani

Osim njega, u obrani su standardni Antonio Rudiger, te dvojica Španjolaca na bokovima, Marcos Alonso i Cesar Azpilicueta.

Što se golmanske pozicije tiče, odlazak 26-godišnjeg Courtoisa možda i nije toliko loša vijest za Sarrija. Roman Abramovič radi punom parom na dovođenju Allisona Beckera iz Rome, iako trenutno jednake šanse za njegove osiguravanje njegovih usluga imaju i oni i Liverpool. Ipak, ne sumnjamo da će se gazda Roman isprsiti kada bude najpotrebnije.

alisson-becker

Poznato je da Sarri preferira fluidni sustav sa četvoricom igrača u obrambenoj liniji te po tri naprijed, što prema potrebama prelazi iz 4-3-3, u 4-2-3-1, a otkako mu je Arkadiusz Milik bio ozlijeđen, igra s lažnom devetkom postala je Napolijev 'trademark'.

U srcu veznog reda svoje mjesto će naći neprikosnoveni destruktivac, svjetski prvak s Francuskom, N'Golo Kante, a njemu i Jorginhu će, prema svemu sudeći, društvo raditi Cesc Fabregas koji je davno 'doktorirao' igru sitnih paseva kako u Barceloni tako i u Arsenalu te španjolskoj reprezentaciji.

kante-igrac-sezone-16-17

Što se tiče napada, odlaskom Hazarda se otvara put za novog ofenzivca koji je pred potpisom s londonskim klubom, a to je mlada nadolazeća zvijezda ruskog nogometa Aleksandr Golovin.

Ruski i engleski mediji prenose kako je 22-godišnji ofenzivac definitivno odbio mogućnost prelaska u Monaco te da će kroz sljedećih 48 sati biti i službeno predstavljen u Londonu, za trenutno nepoznatu cifru.

aleksandr-golovin-627452

S druge strane napadačkog dijela ostaje Willian koji je imao nekoliko sjajnih partija prošle sezone te njegovo mjesto u momčadi nije pod upitnikom – ukoliko ostane u Londonu. Povezuje ga se s odlaskom u Barcelonu u posljednje vrijeme, ali uprava Blaugrane je zakopčana do grla. Ukoliko bi Willian napustio Chelsea, na njegovo mjesto bi uskočio još jedan bivši španjolski reprezentativac – Pedro.

Barca je spremna platiti 60 milijuna eura za Brazilca, pišu engleski tabloidi, koji nisu pretjerano pouzdan izvor uzgred budi rečeno. Ipak, gdje ima dima – i vatra postoji, ali ono što je bitno za Sarrija jest činjenica da tu vatru neće morati gasiti polurješenjima jer se Pedro u više navrata pokazao kao pouzdan igrač.

pedro

U vrhu napada, Abramovič priprema pravu poslasticu za igrača koji je već dugo vremena na radaru uprave 'Plavaca'. S obzirom da je Alvaro Morata u nekoliko navrata javno iskazao nezadovoljstvo boravkom u Londonu tijekom prošle sezone nakon odličnog starta, pa velikog pada u igri zbog ozljede leđa, Abramovič mora dovesti jedno veliko ime koje će mu garantirati minimalno 20 golova u sezoni.

Prva želja Maurizija Sarrija je Gonzalo Higuain za kojeg je uprava kluba spremna prodati i Oliviera Girouda koji bi postao tehnički višak u rosteru. Argentinac je svoju najbolju sezonu u karijeri odigrao upravo pod talijanskim trenerom. Tada je, prije dvije godine, Napoli ponovno zadivio svijet kao u starim romantičarskim danima pod 'svetim' Diegom Armandom Maradonom koji ih je vodio do dva naslova Serie A krajem 1980.-ih.

Pored toga, treba napomenuti kako će Cristiano Ronaldo gotovo sigurno zauzeti njegovu poziciju u vrhu napada Juventusa, a Chelseaju je praktički samo preostalo da se 'izvuče' sa što manjom mogućom odštetom koju će inkasirati u blagajnu Stare dame.

2

Veliki remont očekuje svlačionicu Bluesa u svakom slučaju, a svim nogometnim zaljubljenicima i obožavateljima Sarrijeva nogometa preostaje strpiti se 'samo' dva mjeseca kada starta nova sezona Premiershipa. U prvom kolu Chelsea ide u goste Huddersfieldu, a utakmica se igra 11. kolovoza.

Učitaj još novosti