17. 07. 2018 - 11:52
Tim Cahill se oprostio od reprezentacije Australije
907
Shares
Tim Cahill se oprostio od reprezentacije Australije

LEGENDA TAMOŠNJEG FUDBALA

Tim Cahill se oprostio od reprezentacije Australije

Sport.ba
17. 07. 2018 - 11:52
0
Shares

Jedan od najpoznatijih australijskih fudbalera Tim Cahill odlučio je da se u 38. godini oprosti od dresa reprezentacije. On je u utorak preko društvenih mreža poručio da je došlo vrijeme da kaže zbogom najdražem dresu.

“Danas je dan kada zvanično objavljujem da ću okačiti kopačke o klin kada je riječ o mojoj reprezentativnoj karijeri sa Socceroosima. Riječima je nemoguće opisati šta mije značilo što sam predstavljao svoju zemlju. Dugujem veliku zahvalnost svima na podršci tokom godina kada sam nosio dres za grbom Australije“, poručio je Cahill.

Australijski napadač je ušao u istoriju na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu, jer je po četvrti put uzastopno učestvovao na najvećoj fudbalskoj smotri, čime se priključio legendarnom Brazilcu Peleu.

U dresu Australije odigrao je107 utakmica, dvije manje od rekordera golmana Marka Schwarzera. No, najbolji je strijelac u istoriji reprezentacije sa 50 pogodaka. Cahill je profesionalnu karijeru počeo u Millwallu, čiji je dres nosio i do kraja prošle sezone. Igrao je još za Everton, New York RB, Sanghai Shenhua, Hangzhou i Melbourne City.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti