17. 07. 2018 - 10:17
KONAČNO POTVRĐENO: Bolt dobio priliku da pokaže šta zna na...
907
Shares
KONAČNO POTVRĐENO: Bolt dobio priliku da pokaže šta zna na profesionalnoj sceni

AUSTRALIJA

KONAČNO POTVRĐENO: Bolt dobio priliku da pokaže šta zna na profesionalnoj sceni

Sport.ba
17. 07. 2018 - 10:17
0
Shares

Najbrži čovjek na svijetu, Usain Bolt, ne odustaje od fudbalske karijere. Konačno je pronašao klub i imat će priliku da se dokaže u redovima Central Coast Marinersa iz Australije, gdje će boraviti na probi.

Jamajčanin inače već dugo traži fudbalski klub, a ne krije želju da jednog dana obuće dres slavnog Manchester United. Čini se kao prevelik zalogaj, iako je boravio i na treninzima Borussije Dortmund.

Tridesetjednogodišnji svjetski rekorder na 100 i 200 metara će na probi provesti šest sedmica nakon čega će biti odlučeno da li će mu klub ponuditi ugovor. AP navodi da su se dvije strane dogovorile o uslovima saradnje u slučaju da Bolt uspješno odradi probni period. Očekuje se da će mu klub platiti 70 odsto plate, dok će preostalih 30 odsto da finansira Fudbalska federacija Australije.

Pomenutim klubovima i Boltu spoznor je Puma i mnogo su Juseinove "izlete" u svijet fudbala povezali s marketingom njemačkog proizvođača sportske opreme. Sponzor člana australijske A-lige je Umbro.

Bolt je, kako smo već i naveli, ranije trenirao s fudbalerima Borussije Dortmund, a odigrao je i prijateljki meč za norveški Stremsgodset protiv juniorske selekcije Norveške.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti