15. 07. 2018 - 21:54
VATRENI NISU IMALI NIKAKVE ŠANSE ZA SLAVLJE: On je bio jedan...
907
Shares
VATRENI NISU IMALI NIKAKVE ŠANSE ZA SLAVLJE: On je bio jedan od najboljih, ali i najveći mogući baksuz!

LOVREN IZGUBIO ČETIRI FINALA

VATRENI NISU IMALI NIKAKVE ŠANSE ZA SLAVLJE: On je bio jedan od najboljih, ali i najveći mogući baksuz!

Sport.ba
15. 07. 2018 - 21:54
0
Shares

Dejan Lovren napokon pruža partije kakve se od njega očekuju. Finiš prošle sezone u dresu Liverpoola je bio odličan, a na Mundijalu je u dresu reprezentacije Hrvatske još bolji, pa je jedan od najzaslužnijih što je Hrvatska dogurala čak do finala.

"Atmosfera u ekipi je sjajna, mnogo bolja nego prije četiri godine u Brazilu. Ovo je prava prilika za veliki rezultat. Već dugo govorim kako Hrvatska može napraviti mnogo. Selektor Dalić ima odličan odnos sa igračima, uživamo dok igramo", rekao je Lovren nakon grupne faze. Vjerovatno ni slutio nije o moskovskom finalu.

lovren

Što se tiče konkretno njegovih igara, momak iz Kraljeve Sutjeske je izuzetno samouvjeren.

"Želim dokazati da sam jedan od najboljih defanzivaca na svijetu!", poručio je Lovren koji se tokom karijere susretao s mnogim kritikama, jedno vrijeme čak nije bilo mjesta za njega u najboljoj hrvatskoj selekciji. Ipak, on kaže kako ga te stvari samo motivišu da bude još bolji.

"Motiviše me kada me ljudi vrijeđaju. To mi samo daje podsticaj da budem još bolji", otkrio je defanzivac Liverpoola.

Iako je rekao da je jedan od najboljih stopera na svijetu, Dejan Lovren i dalje ne uspjeva da skine kletvu u finalima.  Defanzivac Redsa i Hrvatske doživio je s nacionalnim timom poraz u finalu Svjetskog prvenstva od Francuske sa 4:2, što mu je bio četvrti uzastopni poraz u finalima.  

Podsjećamo, Dejan je doživio poraz u Liga kupu 2016, iste godine je poražen u finalu Lige Evrope, da bi ove sezone bio neuspješan u finalima dva najveća takmičenja – Lige šampiona i Svjetskog prvenstva. Nevjerovatno, zar ne?!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti