15. 07. 2018 - 21:40
ŠUKER ZASJENIO SVE: Penal je bio, vidio sam ruku! Hoće li...
907
Shares
ŠUKER ZASJENIO SVE: Penal je bio, vidio sam ruku! Hoće li medalju dobiti i Kalinić? Ajmo, sljedeće pitanje...

PREDSJEDNIK HNS-A ODGOVARAO NOVINARIMA

ŠUKER ZASJENIO SVE: Penal je bio, vidio sam ruku! Hoće li medalju dobiti i Kalinić? Ajmo, sljedeće pitanje...

Sport.ba
15. 07. 2018 - 21:40
0
Shares

Fracnuska je danas bila bolja, slavila je sa 4:2 i tako ponovo zadala bolan udarac Hrvatskoj. Ponovila se djelimično famozna 1998., tada su Tricolori u polufinalu eliminisali Vatrene, a danas u finalu ih zasluženo savladali. Davor Šuker je priznao da je rival bio bolji.

"Francuska je bila bolja, zabila je jedan ili dva gola više od protivnika. U jednom trenutku smo im bili nametljivi, imali smo šanse da povedemo 1-0, možda bi bio drugačiji tijek utakmice. Ali ostali smo šest tjedana, umorni smo, jedva čekam da sve ovo završi. Još doček u Zagrebu moramo preživjeti i na more. Biti jedno pet dana ispod mora, baciti telefon i ne javljati se nikome. Ovo je spektakularno što smo napravili, cijeli svijet priča o Hrvatskoj", rekao je predsjednik HNS-a.

Hrvatsku sada čeka Liga nacija.

"U listopadu igramo protiv Španjolske, neka se igrači dobro odmore, nemojte pričati ni o treneru, pustite da se odmorimo svi sedam dana, pa ćemo sjesti i razgovarati. Kad sam rekao da je Fan ID idealan, zašto ga cijeli svijet ne koristi? To moramo primijeniti da bismo bili svjetski jer kod nas je uvijek, nemam ulaznicu, naći ću je negdje na stadionu. Što imate raditi bez ulaznice? I hvala rukometašima, vaterpolistima, košarkašima, dosta njih je bilo na utakmici. I bilo je naših navijača više od Francuza, što je fascinantan podatak."

Infrastruktura. Šta je sljedeći korak, možda izgradnja nacionalnog stadiona?

"Niste me prenosili zadnje tri godine kad sam kukao, pa neću ni sad. Želim uživati u ovom svjetskom čudu, svi nas hvale. Nakon Domovinskog rata, ovo je jedino što može ujediniti naciju."

Hoće li i Nikola Kalinić dobiti medalju?

"Molim, sljedeće pitanje. Ima li tko neko drugo pitanje?"

Je li vam sporan penal?

"Ajde da pomognem VAR-u. Bio je penal, ali nemojmo o sucu, bolja momčad je pobijedila. Vidio sam ruku, promijenio je put lopte. To je nesreća, malo umor, malo sve... To je najteži udarac, odigrali smo najviše minuta, pucali penale i imali dan odmora manje. Čestitamo Francuskoj, bili su bolji."

Ostaje li Zlatko Dalić na klupi Hrvatske?

"Ma zašto sad pričate o Daliću? Pustite me da se odmorim sedam dana. Što bih sad trebao odgovoriti. Evo, odgovorite vi umjesto mene. Idemo na odmor, pričajte o Francuskoj, o finalu, idemo na godišnji odmor, odmorite i vi, nervozni ste i vi. Jedva čekam kod mame na dobar objed i potopiti se puno u moru..."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti