15. 07. 2018 - 20:59
KOLINDA "UKRALA" MUNDIJAL: Ponašanjem izazvala ogromnu pažnju,...
907
Shares
KOLINDA

RUSIJA

KOLINDA "UKRALA" MUNDIJAL: Ponašanjem izazvala ogromnu pažnju, Infantino uživao u pogledu, a Macron...

Sport.ba
15. 07. 2018 - 20:59
0
Shares

Francuska je novi svjetski prvak, a Hrvatska je hrabro pala u finalu. Ipak, Tricolori su trenutno jači i zasluženo su slavili sa 4:2. Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izazvala je veliku pažnju svjetske javnosti svojim ponašanjem u finalu Mundijala i neposredno po njegovom završetku.

Tako je s francuskim kolegom Emmanuelom Maconom je u sjajnoj atmosferi pratila borbu za trofej. Nije ju previše pogodio poraz, pa je tu bilo i zagrljaja i poljubaca...

Bilo je tu i velikog slavlja hrvatske predsjednice, kada su "vatreni" uspjeli preko Perišića izjednačiti na 1:1 a bilo je i držanja dlana na glavi predsjednika Francuske, dok je pljuštala kiša na ceremoniji dodjele pehara i individualnih priznanja.

Na kraju je, iako reprezentaciji njene države nije pripao trofej namijenjen pobedniku Mundijala, ona nije odololjela - poljubila je čuvenu "boginju" dok ju je predsednik FIFA Gianni Infantino pružao Macronu:

Ipak, kada su na red došla individualna priznanja, Kolinda više nije mogla izdržati - rasplakala se zbog nagrade Luki Modriću... Društvene mreže su nakon susreta preplavile brojne fotografije hrvatske predsjednice, u mora se priznati, čudnim pozama...

4

2

1

44

555

57

(Sport.ba)

Učitaj još novosti